• Καμία έκπληξη: Ο Πολάκης επιτίθεται στον Βασιλακόπουλο

    Οσοι αναρωτιούνταν αν έχει πολιτική έκφραση αυτό το ετερόκλητο πλήθος, αρνητών, ανεμβολίαστων, επιχειρηματιών που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες και εκπροσώπων των ΜΜΕ που υπονομεύουν την εμβολιαστική εκστρατεία, πήραν την απάντησή τους.

     

    Αφορμή δόθηκε με την περιπέτεια του καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στη γνωστή ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου δέχτηκε επίθεση επειδή ζήτησε να γίνονται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμών, όπως ορίζουν οι σχετικές ΚΥΑ.

     

    Ο Παύλος Πολάκης –ποιος άλλος;– έσπευσε να αναπαραγάγει μια ανάρτηση του γνωστού και μη εξαιρετέου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που επιτέθηκε ad hominem στον κ. Βασιλακόπουλο, αντικρούοντας δηλαδή όχι τα της επίθεσης (πώς θα γινόταν άλλωστε;), αλλά «καταγγέλλοντας» ότι το γεύμα το πλήρωνε φαρμακευτική (κάτι τέτοιο όμως δεν απαγορεύεται, ενώ απαγορεύεται να μη γίνονται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού).

     

    Αν όμως ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είναι μια περίπτωση σε μια γωνιά της ζούγκλας της δημόσιας σφαίρας, ο κ. Πολάκης είναι πολιτικό πρόσωπο, αγαπημένος βουλευτής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην αν. υπουργός Υγείας. Και το να επιτίθεται σε έναν συνάδελφό του ιατρό, ο οποίος αν μη τι άλλο ζήτησε να εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνιστά πολιτική πράξη με σαφές πρόσημο.

     

    Ο κ. Πολάκης έγραψε –πού αλλού;– στο Facebook:

     

    «Δαπιτακο Βασιλακόπουλε, που έγινες καθηγητής κουβαλώντας προτζεκτορες και εργασιορυπαινοντας…….
    ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ, πρώτον ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ και δεύτερον σου έχω σουρει πολύ λίγα!!!!
    ΥΓ .Όλοι στην ταβέρνα Ζιωγα αν βρεθούμε από κει!!»

     

    (κρατάμε τη σύνταξη, τη στίξη και την ορθογραφία του κ. Πολάκη για λόγους πιστότητας της αντιγραφής).

     

    Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε και τι εννοούσε μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας, που σε μια απίστευτα ανορθολογική θέση, ζήτησε επιστήμονες «κοινής αποδοχής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει επιστήμονες που ταιριάζουν στη μενταλιτέ του κ. Πολάκη…

  • Ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει να ξαναγίνει υπουργός

    Πέρασε κάπως απαρατήρητη, καθώς όλα τα επισκίασε η επίθεσή του στον… λογοκλόπο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook, όμως την περασμένη Παρασκευή, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε συνέντευξη στο Open.

     

    Στην οποία, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, όχι μόνο είπε τα γνωστά για την Ανγκελα Μέρκελ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τις γερμανικές τράπεζες, αλλά αναφέρθηκε και στα σενάρια που τον θέλουν να συγκυβερνά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον βέβαια ο τελευταίος εκλεγεί πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

     

    O κ. Βαρουφάκης δήλωσε ανοιχτός να συζητήσει «με τον οποιονδήποτε» για το τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος της χώρας και για το πώς θα απαντήσει η χώρα στη Γερμανία όταν θα ξαναέλθει η Τρόικα «ή όπως θα τη λένε τότε», αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να μπει σε μια συζήτηση για μοιρασιά υπουργείων.

     

    «Δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση ποιος θα πάρει ποιο υπουργείο. Δεν θέλω να ξαναείμαι υπουργός. Δεν με ενδιαφέρει ποσώς να είμαι υπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος ως γνωστόν είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τα γνωστά αποτελέσματα.

     

    Επομένως έχουμε γλιτώσει κατ’ αρχάς από μια ενδεχόμενη υπουργοποίηση του κ. Βαρουφάκη. Αν και παραμένει σε ισχύ η επιθυμία της συζύγου του, Δανάης Στράτου, η οποία έχει δηλώσει ότι θέλει να τον δει Πρωθυπουργό.

  • Ο Γεωργιάδης εντόπισε ένα πολιτικό ζήτημα στη διαδικτυακή επίθεση του influencer Ξιαρχό σε μια υπέρβαρη κοπέλα

    Το συμβάν απασχόλησε το Διαδίκτυο –κατά κάποιους, ίσως θα έπρεπε να έχει απασχολήσει και τη ΔΗΕ της ΕΛ.ΑΣ., αλλά ας μείνουμε στο Διαδίκτυο– το Σαββατοκύριακο: ένας χορογράφος και «influencer», ονόματι Τάσος Ξιαρχό, σε βραδινή του έξοδο ανάρτησε βίντεο στο Instagram, στο οποίο χλεύαζε μια κοπέλα στο διπλανό τραπέζι επειδή είχε παραπάνω κιλά και φορούσε ριγέ μπλουζάκι.

     

    Λίγο μετά, εξάλλου, κρύφτηκε στην τουαλέτα του καταστήματος, όταν το θύμα αυτού του τρομακτικού διαδικτυακού bullying διαπίστωσε ότι έγινε σε ζωντανή μετάδοση αντικείμενο χλευασμού για τους χιλιάδες ακολούθους τού εν λόγω τύπου σε όλη τη χώρα.

     

    Η κοπέλα τού έστειλε μήνυμα: «Ευχαριστώ για το σχόλιο ότι είμαι χοντρή και δεν θα έπρεπε να φοράω ρίγες. Την επόμενη φορά να με κάνεις και tag μην είσαι μόνο εσύ ο σχολιαστής. Σε συγχωρώ γιατί ήσουν μεθυσμένος μαζί με την άλλη κοπέλα και προφανώς δεν έχεις όριο. Αν θες μπορώ να σου δώσω την μπλούζα που φορούσα σαν αδύνατος που είσαι να τη φορέσεις και να την αναδείξεις καλύτερα από το χοντρό κορμί μου… Να ’σαι καλά και την επόμενη φορά να πληρώνετε στα μαγαζιά που πάτε και γίνεστε ρεζίλι. Να ’σαι καλά και μίλα λίγο στον καθρέφτη».

     

    Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν δικαιολογημένα μεγάλος. Πολλές διασημότητες και πολλοί ανώνυμοι και επώνυμοι καταδίκασαν τον συγκεκριμένο χορογράφο για το απίστευτο αυτό live bullying και ο ίδιος αναγκάστηκε να κατεβάσει το φαιδρό βίντεο, αφού πια έχανε και ακόλουθους. Το βίντεο όμως είχε πια καταγραφεί από άλλες πλατφόρμες και μπορεί κανείς να το δει εδώ, ενώ το hashtag #ξιαρχο συνέχιζε επί 24ωρα να κυριαρχεί στις τάσεις.

     

    Τέλος πάντων, αυτή η ιστορία δείχνει ότι πλέον η τοξικότητα στα social media έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο – υπάρχουν εκεί έξω ιεροεξεταστές για το κάθε τι, έτοιμοι να κατασπαράξουν αθώους συνανθρώπους μας, διαπομπεύοντάς τους σε κλειστές ή και όχι τόσο κλειστές κοινότητες.

     

    Μάλιστα ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, εντόπισε και μια πολιτική πτυχή του θέματος, καθώς ο συγκεκριμένος influencer στο πρόσφατο παρελθόν ήταν από αυτούς που εξύβριζαν χυδαία τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μιλούσε για χούντες.

    ΥΓ. Μια σημείωση για την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη: επειδή, καίτοι ελληνιστής, ο υπουργός δεν χρησιμοποιεί κόμματα –αχ, αυτοί οι περιορισμοί των tweets–, μπορεί να παρερμηνευτεί και να παρεξηγηθεί η αρχή της ανάρτησής του, καθώς φαίνεται ότι αμφιβάλλει για το αν είναι πραγματικά χυδαία η πράξη του influencer. Αυτό που ήθελε να γράψει ήταν: «Ενας “κύριος”, influencer υποτίθεται, έκανε κάτι πραγματικά χυδαίο έναντι μιας άγνωστής του διπλανής κυρίας»…




text
  • Ε, αυτά που έχασαν οι Ιρανοί από το χτύπημα θα τα πάρουν πίσω από το πετρέλαιο


    19 Απριλίου 2024, 08:52