503
Ο ισπανός ευρωβουλευτής Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο | Thierry Monasse/Getty Images

Ισπανός ευρωβουλευτής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί την Ελλάδα για να χτυπήσει τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 13:28
Ο ισπανός ευρωβουλευτής Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο
|Thierry Monasse/Getty Images

Ισπανός ευρωβουλευτής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί την Ελλάδα για να χτυπήσει τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 13:28

Ο ισπανός ευρωβουλευτής Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί την Ελλάδα στην Ευρώπη στοχεύοντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα ανέφερε ότι πίσω από τις επιθέσεις στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κράτος Δικαίου στη χώρα μας κρύβεται η δράση ευρωβουλευτών της Αριστεράς.

Ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ (της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στην οποία ανήκει και η ΝΔ), υπήρξε μέλος των επιτροπών PEGA και LIBE οι οποίες έχουν ασχοληθεί επισταμένως με τις υποκλοπές, την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου και άλλων πτυχών του κράτους Δικαίου στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια χώρα υπό τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση, με μια περίπλοκη και συχνά εχθρική γειτονιά, που υπόκειται σε πολυάριθμες υβριδικές και μη απειλές. Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο “καυτά” σημεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης» ανέφερε αρχικά ο Ζόιντο.

«Δεύτερον, η Ελλάδα βρίσκεται στο μικροσκόπιο ως συνέπεια των επιτευγμάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι βασικός κανόνας στην πολιτική ότι, όσο καλύτερα τα πάει μια κυβέρνηση, τόσο πιο “δραματική” πρέπει να είναι η αντιπολίτευση. Όσο υψηλότερα είναι τα επιτεύγματα, τόσο πιο δυνατός είναι ο θόρυβος. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο στον ευρωπαϊκό Τύπο λόγω της οικονομικής κρίσης, της κρίσης χρέους ή οποιασδήποτε δημόσιας κακοδιαχείρισης. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ανησυχία, αλλά θετικό παράδειγμα για την Ευρώπη και αυτό εξηγεί γιατί αντιδρούν» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον Γιώργο Ευγενίδη για την επιτροπή PEGA, ο ισπανός ευρωβουλευτής που υπήρξε μέλος της -και έζησε τα πράγματα από μέσα- είπε ότι οι αριστερές δυνάμεις προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της Ελλάδας μια επιτροπή η οποία δημιουργήθηκε για να διώξει τις καταχρήσεις σε χώρες με κατάφωρες παραβιάσεις του κράτους δικαίου, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία.

Ξαφνικά προτεραιότητα η Ελλάδα, αντί της Ουγγαρίας

«Βρήκα πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η Αριστερά πίεσε να καθυστερήσει την διερευνητική αποστολή στην Ουγγαρία, παρά την ανησυχητική κατάσταση στη Βουδαπέστη, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην αποστολή στην Αθήνα και να κερδίσει πολιτικούς πόντους. Δεν τους πείραζε να δυσφημήσουν την ίδια τους τη χώρα στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για να επιτεθούν στον Μητσοτάκη» σχολίασε ο Ζόιντο.

«Ευτυχώς, δεν έχουν πέσει όλοι οι ευρωβουλευτές στην παγίδα και πολλοί επικρίνουν τώρα την κομματική στάση που τηρούν ορισμένοι στην επιτροπή. Στις 8 Μαΐου θα ψηφιστεί η έκθεση των συμπερασμάτων στην επιτροπή PEGA και λίγο αργότερα θα ψηφίσουμε στην Ολομέλεια τις συστάσεις για το μέλλον. Εμπιστεύομαι το καλό αισθητήριο της πλειοψηφίας και ελπίζω η τελική έκθεση να μετατοπιστεί από τις σοβαρές κατηγορίες που είχαν αρχικά διατυπωθεί κατά της Ελλάδας» ανέφερε ο ίδιος για τις υπό εξέλιξη διαδικασίες.

«Χονδροειδής πολιτικός υπολογισμός»

Ο ισπανός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής PEGA στην Αθήνα το περασμένο φθινόπωρο, ενώ πρόσφατα επισκέφτηκε την Ελλάδα με την αντιπροσωπεία της επιτροπής LIBE, λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας, αλλά μάλλον χονδροειδούς πολιτικού υπολογισμού κατά της σημερινής κυβέρνησης» σημείωσε ο Ζόιντο αναφορικά με την τελευταία επίσκεψή του και τη στάση ορισμένων μελών της επιτροπής LIBE.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...