175
Ελέφαντας του πάρκου με το μικρό του | Facebook/P.Cabarceno

Ισπανία: Ελέφαντας σκότωσε φύλακα ζωολογικού κήπου

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 17:47
Ελέφαντας του πάρκου με το μικρό του
|Facebook/P.Cabarceno

Ισπανία: Ελέφαντας σκότωσε φύλακα ζωολογικού κήπου

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 17:47

Εργαζόμενος σε ζωολογικό κήπο στην Ισπανία σκοτώθηκε όταν ένας θηλυκός ελέφαντας του επιτέθηκε και τον χτύπησε με την προβοσκίδα.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη στον ζωολογικό κήπο του χώρου άγριας ζωής Καμπαρθένο, στην πόλη Σανταντέρ, ανέφερε ο Guardian.

Ο 44χρονος εργαζόμενος καθάριζε τους χώρους όπου βρίσκονται οι ελέφαντες, όπως γίνεται κάθε ημέρα. Στο κλουβί ήταν ο θηλυκός ελέφαντας μαζί με το μωρό του.

Ο ελέφαντας, που ζυγίζει 4 τόνους, χτύπησε τον άντρα, που έπεσε με δύναμη πάνω στα κάγκελα και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε τρεις ώρες αργότερα.

Τα ζώα είναι απρόβλεπτα και η ένταση του χτυπήματος ήταν τρομερή, τέτοια ώστε δεν θα μπορούσε να επιβιώσει κανένας, εξήγησε ο Χαβιέ Λοπέζ Μαρκάνο, υπουργός Τουρισμού της περιφέρειας της Καντάμπρια όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος.

Είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό στα 31 χρόνια λειτουργίας του πάρκου, στο οποίο φιλοξενούνται πάνω από 120 είδη, όπως λύκοι, τίγρεις, λιοντάρια και ιαγουάροι.

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό, πέρυσι, ένας γορίλας στον ζωολογικό κήπο της Μαδρίτης επιτέθηκε σε υπάλληλο, προκαλώντας της κατάγματα και στα δύο χέρια όπως και τραύματα στο στήθος και το κεφάλι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...