220
Ο Τζον Γκέντερτ ήταν 63 ετών | Greg DeRuiter/Lansing State Journal/USA Today Network via REUTERS

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην ομοσπονδιακός προπονητής έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 14:08
Ο Τζον Γκέντερτ ήταν 63 ετών
|Greg DeRuiter/Lansing State Journal/USA Today Network via REUTERS

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην ομοσπονδιακός προπονητής έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 14:08

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο πρώην προπονητής της ομάδας γυμναστικής γυναικών Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ, Τζον Γκέντερτ, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι σε βάρος του ασκήθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων.

Ο Γκέντερτ, ο οποίος ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικείας γυμναστικής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη, στο σπίτι του στα προάστια του Μίσιγκαν, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για 24 κακουργήματα σε βάρος νεαρών αθλητριών, για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε η γενική Εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ, ο 63χρονος αυτόχειρας αναμενόταν να παραδοθεί την Πέμπτη το απόγευμα, προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

ΟΓκέντερτ με τις αθλήτριες των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο

Μεταξύ άλλων, ο Γκέντερτ ήταν ιδιοκτήτης του φημισμένου Twistars Gymnastics Club του Μίσιγκαν, ένα από τα μέρη όπου ο Λάρι Νάσαρ, πρώην γιατρός της Εθνικής ομάδας γυμναστικής, είχε παραδεχτεί ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά νεαρές αθλήτριες, την περίοδο 2008 – 2018.

Μετά την αποκάλυψη των ειδεχθών αυτών εγκλημάτων, το Twistars πoυλήθηκε και άλλαξε όνομα, ενώ ο Νάσαρ καταδικάστηκε  σε φυλάκιση 140 ετών για σεξουαλική εγκλήματα με τουλάχιστον 265 θύματα!

Ο Γκέντερτ φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του με το που έλαβε γνώση για τις σε βάρος του κατηγορίες και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...