245
Η Ρουθ Κόπινγκερ δείχνει στην ιρλανδική Βουλή ένα παρόμοιο εσώρουχο με εκείνο της γυναίκας που βιάστηκε | YouTube

Ιρλανδία: Οργή γιατί σε δίκη για τον βιασμό ανήλικης είπαν ότι έφταιγαν τα εσώρουχά της

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 18:19
Η Ρουθ Κόπινγκερ δείχνει στην ιρλανδική Βουλή ένα παρόμοιο εσώρουχο με εκείνο της γυναίκας που βιάστηκε
|YouTube

Ιρλανδία: Οργή γιατί σε δίκη για τον βιασμό ανήλικης είπαν ότι έφταιγαν τα εσώρουχά της

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 18:19

Μέχρι και στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας έφτασε η περίπτωση της δίκης για βιασμό μίας κοπέλας 17 ετών και της αθώωσης ενός άνδρα που είχε κατηγορηθεί για την επίθεση.

Η δικηγόρος του κατηγορουμένου επικαλέστηκε σε παραλλαγή το γνωστό «επιχείρημα» των βιαστών ότι το θύμα προκαλούσε με αυτά φορούσε. Στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το BBC, η συνήγορος είπε: «Πρέπει να δείτε πώς ντυνόταν, φορούσε ένα δαντελένιο τάνγκα».

Ο κατηγορούμενος είχε πει ότι η σεξουαλική επαφή με την κοπέλα ήταν συναινετική.

Και η συνήγορος υπερθεμάτισε λέγοντας: «Μήπως τα στοιχεία αποκλείουν την πιθανότητα να την είχε τραβήξει [ερωτικά] ο κατηγορούμενος και να ήταν [αυτή] ανοιχτή στο να συναντήσει κάποιον και να είναι μαζί του;». Συνέχισε με το «επιχείρημα» ότι το δαντελένιο εσώρουχο του θύματος ήταν αυτό που προκάλεσε.

Τελικά το δικαστήριο αθώωσε τον 27χρονο κατηγορούμενο.

Ωστόσο η υπόθεση δεν έμεινε μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου.

Η βουλευτής Ρουθ Κόπινγκερ έφερε ένα παρόμοιο εσώρουχο στο Κοινοβούλιο για να δείξει ότι «είναι συνηθισμένο να κατηγορούν τα θύματα».

Αφού το έβγαλε κυριολεκτικά μέσα από το μανίκι της, η βουλευτής είπε ότι «μπορεί να είναι ντροπιαστικό να δείξει κανένας ένα τάνγκα εδώ, αλλά πώς νομίζετε ότι νοιώθει το θύμα του βιασμού στο ασυνήθιστο θέαμα να δείχνουν τα εσώρουχά της στο δικαστήριο;»

Στο βίντεο το απόσπασμα είναι μετά το 03:00 ενώ φαίνεται πώς στην επίσημη μετάδοση άλλαξε το πλάνο σε ένα γενικό για να μην φαίνεται καλά η βουλευτής.

Το ζήτημα πέρασε και στα κοινωνικά δίκτυα όπου γυναίκες φωτογραφίζουν τα εσώρουχά τους σε μια διαμαρτυρία για την επιχειρηματολογία που ακούστηκε στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...