229
Το KRI Nanggala-402 είχε κατασκευαστεί το 1978 | M Risyal Hidayat/Antara Foto/via REUTERS

Ινδονησία: Εξαφανίστηκε υποβρύχιο με 53 μέλη πληρώματος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 00:19
Το KRI Nanggala-402 είχε κατασκευαστεί το 1978
|M Risyal Hidayat/Antara Foto/via REUTERS

Ινδονησία: Εξαφανίστηκε υποβρύχιο με 53 μέλη πληρώματος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 00:19

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας αναζητά υποβρύχιο με 53 μέλη πληρώματος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τετάρτη.

Το γερμανικής κατασκευής  KRI Nanggala-402 πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλες σε ύδατα περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της νήσου Μπαλί, αλλά δεν κατάφερε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα, όπως αναμενόταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επαφή με το σκάφος χάθηκε στις 4.30 π.μ. (τοπική ώρα). Στην περιοχή είναι γνωστό ότι τα νερά έχουν βάθος που φτάνει τα 700 μέτρα.

Αργά την Τετάρτη (τοπική ώρα) εντοπίστηκε μια πετρελαιοκηλίδα στη ζώνη όπου χάθηκε η επαφή με το υποβρύχιο.

Η Ινδονησία ζήτησε διεθνή βοήθεια και πολλές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ινδία, δήλωσαν πρόθυμες να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Το 1.395 τόνων KRI Nanggala-402 κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1978, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γραμματείας του ινδονησιακού υπουργικού συμβουλίου, και υποβλήθηκε σε διετή διαδικασία επισκευής στη Νότια Κορέα, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012.

Η Ινδονησία είχε στο παρελθόν στόλο 12 υποβρυχίων που αγοράστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση για να πραγματοποιεί περιπολίες στο αρχιπέλαγός της. Τώρα διαθέτει στόλο με μόνο πέντε υποβρύχια, μεταξύ των οποίων δύο υποβρύχια γερμανικής κατασκευής Τύπου 209 (παρόμοιου τύπου διαθέτει και η Ελλάδα) και τρία νεότερα νοτιοκορεατικά σκάφη.

Σήμερα, η χώρα επιδιώκει να αναβαθμίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, αλλά μέρος του εξοπλισμού της, που είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής, είναι παλαιό και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν κυρίως παλαιότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...