910
O Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει με το γιο του την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2016 | Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images/Ideal Images

Ιδού οι ανήλικοι διάδοχοι των μεγάλων άσων του ποδοσφαίρου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 16:15
O Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει με το γιο του την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2016
|Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images/Ideal Images

Ιδού οι ανήλικοι διάδοχοι των μεγάλων άσων του ποδοσφαίρου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 16:15

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο» δηλώνει περήφανος ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μοιάζει με ένα ακόμα διαφημιστικό σποτ του Πορτογάλου άσου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αυτήν τη φορά, όμως, η διαφήμιση δεν αφορά ούτε ξυραφάκια ξυρίσματος ούτε τις τεράστιες ζάντες κάποιου υπερπολυτελούς SUV αλλά τον Junior, το μεγαλύτερο από τα παιδιά του, ηλικίας επτά ετών ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram με τους 116 εκ. followers δύο διαφορετικά βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί ο εν δυνάμει διάδοχός του, καθώς παίζει ποδόσφαιρο με συνομήλικούς του. Τα δύο τέρματα που σημείωσε ο Ρονάλντο Junior, το ένα με απευθείας χτύπημα φάουλ και το άλλο έπειτα από μια σειρά από εξαιρετικές ντρίπλες, αναπαράχθηκαν περί τις 20 εκατομμύρια φορές.

Nothing is coincidence ??⚽️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Και στο πρώτο βίντεο που ανάρτησε ο Κριστιάνο έσπευσε να σχολιάσει: «τίποτα δεν είναι τυχαίο». Κατά πόσο, όμως, είναι δυνατό αυτό; Μπορεί ένα μικρό αγόρι να εκφράσει το ποδοσφαιρικό, στην προκειμένη περίπτωση, ταλέντο που ενδεχομένως να διαθέτει στην ηλικία των επτά ετών; «Έως τα 10 –11 είναι απλά παιδιά και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι χαζομάρα», υποστήριξε μιλώντας στην Corriere della Sera ο Ρομπέρτο Κλέριτσι, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Αντρέα Πίρλο.

Σίγουρα το βάρος του επιθέτου που φέρουν οι γιοί των αστέρων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ενδέχεται να είναι μεγάλο. Χαρακτηριστική είναι η γνώμη του Σάντρο Ματσόλα, περίφημου επιθετικού της Ίντερ τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ο οποίος είχε δηλώσει πως στο ποδόσφαιρο ένας γιος που ακολουθεί την καριέρα του πατέρα του «πρέπει να είναι δύο φορές καλός». Ενδεχομένως γιατί ο πατέρας του ίδιου υπήρξε, έως τον τραγικό θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με τους συμπαίκτες του, ο θρυλικός Βαλεντίνο Ματσόλα της Τορίνο, ένα από τα καλύτερα δεκάρια στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και, σύμφωνα με κάποιους, ο καλύτερος ιταλός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Στην περίπτωση του Ρονάλντο, ωστόσο, κάποιοι μιλούν ανοιχτά για ένα μιντιακό τέχνασμα με στόχο τη συνέχιση του μύθου, ποδοσφαιρικού αλλά και εμπορικού, που έχτισε ο πατέρας από τον γιο του. Γιατί δύο πρωταθλητές είναι σίγουρα καλύτεροι από έναν. Στόχος, οπότε είναι η δημιουργία και η τελειοποίηση ενός μικρού Ρονάλντο, που θα είναι πιστό αντίγραφο του πατέρα του τόσο στα γήπεδα αλλά και έξω από αυτά, με τον γιο να ντύνεται, να κουρεύεται, ακόμα και να χειρονομεί πανομοιότυπα με τον πατέρα του.

messison
Ο Μέσι προς το παρόν διαβάζει παραμύθια στον 5χρονο γιο του αντί να του μαθαίνει μπάλα (leomessi/Instagram)

Αναπόφευκτη είναι και αυτήν τη φορά η η σύγκριση με τον αιώνιο αντίπαλο, τον Λιονέλ Μέσι, που βρίσκεται μάλλον στους αντίποδες. Γιατί εάν ο Πορτογάλος αναρτά βίντεο με τις επιτυχίες του γιου του στα γήπεδα, ο Αργεντινός, παρότι είναι εξίσου δημοφιλής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί χαμηλό προφίλ. Για τον ηλικίας πέντε χρόνων γιο του μια μέρα δεν δίστασε να δηλώσει: «δεν ξέρω καν εάν του αρέσει το ποδόσφαιρο». Τον έστειλε, ωστόσο, στις παιδικές ακαδημίες της «Μπάρτσα» μαζί με τους «κολλητούς» του, τον Μπέντζαμιν και τον Μίλαν, τους γιους, δηλαδή, του Λουίς Σουάρες και του Ζεράρ Πικέ. Στη ομάδα των τριών έως και πριν λίγους μήνες ανήκε και ο Νταβίντ Λούκα αλλά αναγκάστηκε να ακολουθήσει την οικογένειά του στη Γαλλία όπου έπρεπε να μετακινηθεί ο πατέρας του για επαγγελματικούς λόγους: ένας κάποιος Νεϊμάρ.

GettyImages-76478999
O Φραντσέσκο Τότι μαζί με το γιο του Κρίστιαν το 2007 (NewPress/Getty Images/Ideal Images)

Στις νεανικές ομάδες της Ρόμα ανήκει ένα ξανθό αγόρι ηλικίας 12 ετών, ο Κρίστιαν. Ένα γραφείο στοιχημάτων διατίθεται να πληρώσει 51 φορές το ποσό που θα δαπανήσει κάποιος στοιχηματίζοντας ότι έως την 31η Μαΐου του 2023 ο επίδοξος αστέρας της ιστορικής Ρόμα θα έχει κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. «Αλλά εάν δεν γίνει πρωταθλητής θα του το πω κατάμουτρα», δηλώνει με αυστηρότητα ο πατέρας του Φραντσέσκο Τότι.

Ένας άλλος Μπέντζαμιν βρίσκεται σε ακόμα πιο ιδιαίτερη θέση. Σήμερα είναι οκτώ ετών αλλά είναι ένας σταρ του Διαδικτύου από την ηλικία των δύο ετών. Ο πατέρας του είναι ο Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο της Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά περισσότερη σημασία έχει ότι ο παππούς του είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

guero
O Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο με τον γιο του Μπέντζαμιν (10aguerosergiokun/Instagram)

Πριν από έναν δίμηνο περίπου στην Ισπανία, ένας άλλος βιρτουόζος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, o Ζινεντίν Ζιντάν, προπονητής τώρα της Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε αντιμέτωπος με την Ντεπορτίβο Αλαβές, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο γιος του, ο οποίος, ωστόσο, έχει επιλέξει ως όνομά του το Έντζο Φερνάντες ώστε να αποβάλει το όποιο άγχος θα μπορούσε να του προκαλεί το επίθετο του πατέρα του. Τελικά επικράτησε ο Ζιζού και η Ρεάλ. Τελικό σκορ 1-2.

enzozidane-1456398675-800
Ζινεντίν Ζιντάν και Εντζο Φερνάντες (youtube)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...