325
Ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον σε σκηνή από το «Dune» | Warner Bros

Η Warner βγάζει και σε streaming τις ταινίες του σινεμά – λόγω Netflix

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 14:50
Ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον σε σκηνή από το «Dune»
|Warner Bros

Η Warner βγάζει και σε streaming τις ταινίες του σινεμά – λόγω Netflix

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 14:50

Σε μία κίνηση που απειλεί «να φέρει τα πάνω κάτω» στον κόσμο του κινηματογράφου, η Warner ανακοίνωσε πως όλες οι ταινίες της, που έχουν προγραμματιστεί για το 2021 στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων τα πολυαναμενόμενα «Matrix 4» και «Dune», θα προβληθούν στο Ιντερνετ παράλληλα με την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους, λόγω του κορονοϊού.

«Ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο, που απαιτεί να επιδείξουμε δημιουργικότητα για να βρούμε λύσεις», εξήγησε η διευθύνουσα σύμβουλος της Warner Bros, Αν Σάρνοφ, ανακοινώνοντας την απόφαση, που θα αφορά τουλάχιστον 17 ταινίες τον επόμενο χρόνο, μεταξύ των οποίων η καινούργια ταινία του Κλιντ Ιστγουντ, ένα prequel εμπνευσμένο από την πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά «Sopranos», η συνέχεια της ταινίας σούπερ ηρώων «Suicide Squad» και η ταινία «Γκοτζίλα εναντίον Κονγκ».

Η υπηρεσία video on demand στην πλατφόρμα του HBO Max, θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ για έναν μήνα μετά την πρώτη προβολή. Μέχρι τώρα, οι ταινίες προβάλλονταν εκεί 90 ημέρες μετά την έξοδό τους στους κινηματογράφους.

Ο Κιάνου Ριβς και η Κάρι Αν Μος στα γυρίσματα του Matrix 4

Μιλώντας στους New York Times, ο Τόμπι Εμεριτς, πρόεδρος του στούντιο, δήλωσε ότι η εταιρεία συμβουλεύθηκε επιδημιολόγους, οι οποίοι την ενημέρωσαν ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ο κόσμος θα έχει επιστρέψει στην προ του κορονοϊού κανονικότητά του. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει για το 2022, πρόσθεσε.

Στα μέσα Νοεμβρίου, η Warner είχε ήδη ανακοινώσει ότι η ταινία «Wonder Woman 1984» θα κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και το HBO Max ανήμερα των Χριστουγέννων, με την ελπίδα ότι θα περιοριστούν οι απώλειες από τη μείωση των εισιτηρίων στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στο άκουσμα της είδησης, οι μεγάλες αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών αντέδρασαν και ζήτησαν από το στούντιο να αλλάξει την απόφασή του, καθώς ο κορονοϊός έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά στον χώρο και η ταυτόχρονη προβολή των ταινιών στο Διαδίκτυο τούς στερεί από ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Ιντερνετ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...