633
Το γιοτ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, «Eclipse» και το (παλαιότερο) «Le Grand Bleu», το οποίο πούλησε στον συνέταιρό του Γιουτζίν Σβίντλερ, αραγμένα στα ανοιχτά του Σεν Μπαρτς |

Η Πρωτοχρονιά των Κροίσων: «Το γιοτ μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2022, 16:30
Το γιοτ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, «Eclipse» και το (παλαιότερο) «Le Grand Bleu», το οποίο πούλησε στον συνέταιρό του Γιουτζίν Σβίντλερ, αραγμένα στα ανοιχτά του Σεν Μπαρτς
|

Η Πρωτοχρονιά των Κροίσων: «Το γιοτ μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2022, 16:30

Αλλος ένας δύσκολος χρόνος πέρασε για την ανθρωπότητα. Τουλάχιστον για το 99,99%. Γιατί, το υπόλοιπο 0,1% δεν τα πέρασε και τόσο άσχημα, τσεπώνοντας πολλά δισεκατομμύρια ακόμα.

«Η αδελφότητα των σούπερ γιοτ», όπως αποκαλούν οι Times του Λονδίνου τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, κατέκλυσαν το νησί Σεν Μπαρτς (Saint Barths, γαλλική κτήση στην Καραϊβική) αυτά τα Χριστούγεννα, όπου συμμετείχαν οι περισσότεροι σε γκαλά της Unicef παραμένοντας  μάλιστα μακριά από τον κορονοϊό.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου πρόσθεσαν 402 δισ. δολάρια στις περιουσίες τους μέσα στο 2021.

Ο 50χρονος Ελον Μασκ, χάρη στις διαστημικές του δραστηριότητες και τα Tesla, έβγαλε 121 δισ. δολάρια τη χρονιά που μόλις πέρασε και με συνολικά 277 δισ. δολάρια (!) είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, στο τέλος του 2021.

Η Γκουστάβια είναι το λιμάνι του Σεν Μπαρτς. Εννοείται ότι τα mega-yachts των Κροίσων που επισκέφτηκαν το νησί, έμειναν στη ράδα… / Shutterstock

Ο 57χρονος Τζεφ Μπέζος έπεσε στη δεύτερη θέση και πήγε να πνίξει τον καημό του στα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής, παρέα με τη σύντροφό του Λoρίν Σάντσεζ, με την οποία φαίνεται να είναι πολύ ερωτευμένος, όπως δήλωσαν οι παπαράτσι, που τους κυνηγούσαν από γιοτ σε γιοτ.

Ισως για αυτό να ξέχασε και το διαβατήριό του ο ιδρυτής της Amazon, ο οποίος όταν έφτασε, με το γιοτ του, στον έλεγχο διαβατηρίων του Σεν Μπαρτς, δεν το έβρισκε πουθενά. Μικρό το κακό όμως για τον Μπέζος, καθώς οι αρχές τού επέτρεψαν να παραμείνει λίγες ώρες στο γιοτ χωρίς να βγει στη στεριά, όσο έστελνε το ιδιωτικό του τζετ πίσω στην Καλιφόρνια, για να του φέρει το ταξιδιωτικό του έγγραφο…

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη φωτογραφήθηκε με το μαγιό στο κατάστρωμα, δίπλα στην 52χρονη Σάντσεζ –αμφότεροι πολύ γυμνασμένοι– ενώ αργότερα, ο φακός τούς συνέλαβε σε τρυφερό ενσταντανέ πάνω σε άλλο γιοτ, ακριβότερο ακόμα, το αξίας 400 εκατ. δολαρίων «Rising Sun» του Ντέιβιντ Γκέφεν, διάσημου μουσικού και κινηματογραφικού παραγωγού.

Η Λορίν Σάντσεζ και ο Τζεφ Μπέζος απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο Σεν Μπαρτς / Instagram

Οι υπερπλούσιοι του πλανήτη προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στα νερά του νησιού, καθώς όλοι σταμάτησαν ό,τι έκαναν για να θαυμάσουν –ζηλεύοντας– το ακριβότερο γιοτ όλων, το υπερπολυτελές «Eclipse» (162 μέτρα), το οποίο κόστισε στον 55χρονο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μόλις 700 εκατ. δολάρια…

Με εννέα καταστρώματα, πλήρωμα 100 ανθρώπων, πισίνα 17 μέτρων, η οποία μετατρέπεται σε πίστα χορού πριν πεις «ευρώ» και χώρο για τρία ελικόπτερα, κάνει τα υπόλοιπα γιοτ να φαίνονται σχεδόν… ψαρόβαρκες.

Από κοντά και ο Γιαν Κουν, ιδρυτής του WhatsApp με δύο σκάφη στο νησί, το «Moonrise» αξίας 220 εκατ. ευρώ και το βοηθητικό του, «Power Play», αξίας 20 εκατ.

Δίπλα στο νέο απαστράπτον γιοτ του Αμπράμοβιτς, βρίσκεται το παλιό του, «Le Grand Bleu», το οποίο πούλησε έναντι 150 εκατ. δολαρίων στον συνέταιρό του Γιουτζίν Σβίντλερ.

Αλλα σκάφη στον Κόλπο των υπερπλουσίων ανήκαν στην Αν Γουάλτον Κρένκε, κληρονόμο των περίφημων αμερικανικών πολυκαταστημάτων Walmart και στον Τζον Κάουντγουελ, τον βρετανό δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της εταιρείας Phones4U.

Πολλές διασημότητες ταξίδεψαν στο νησί για να παραστούν στο φιλανθρωπικό χειμερινό γκαλά Unicef Italia x LuisaViaRoma. Ανάμεσά τους οι Μάικ Τάισον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η κόρη του Σον Πεν, Ντίλαν, που φορούσαν μάσκα σε όλη τη διάρκεια και απόλαυσαν την εμφάνιση της τραγουδίστριας Dua Lipa.

Εκτός ΣενΜπαρτς, αλλά εντός της λίστας των δισεκατομμυριούχων, που αύξησαν τις περιουσίες τους το 2021, είναι ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH, στην τρίτη θέση, με 176 δισ. δολάρια, ο Μπιλ Γκέιτς τέταρτος, με 137 δισ. δολάρια και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκτος, με 128 δισ. δολάρια.

Ο 72χρονος Αρνό έβγαλε 61 δισ. δολάρια πέρυσι και παραμένει ο πλουσιότερος Ευρωπαίος.

Τέλος, άλλοι πέντε νεοφερμένοι προστέθηκαν στη λίστα, με πρώτο τον Λάρι Πέιτζ, της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, με 130 δισ. δολάρια, 40 περισσότερα από το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...