439
Στιγμιότυπο από τα καλλιστεία του 2017 για την ανάδειξη της ωραιότερης Αμερικανίδας. Τώρα μπορούν να πουν όλες «bye bye bikini» | REUTERS/Mark Makela/File Photo

Η Μις Αμερική λέει αντίο στο μπικίνι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 19:04
Στιγμιότυπο από τα καλλιστεία του 2017 για την ανάδειξη της ωραιότερης Αμερικανίδας. Τώρα μπορούν να πουν όλες «bye bye bikini»
|REUTERS/Mark Makela/File Photo

Η Μις Αμερική λέει αντίο στο μπικίνι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2018, 19:04

Το σύνθημα «Bye bye bikini» διαδίδεται με ταχύτητα φωτός χάρη στα social media, που βρήκαν νέο παιχνίδι για να παίζουν. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Αμερική» δεν θα μπορούσαν να μην μπουν στο στόχαστρο και σε ένα πλάνο αλλαγών, στον απόηχο του κινήματος του #MeToo.

Μία διοργάνωση που έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ότι προωθεί την εικόνα της γυναίκας ως αψεγάδιαστης Barbie, η οποία εμφανίζεται με καυτό μπικίνι αλλά και με μακριά τουαλέτα και την ώρα της συνέντευξης ψελλίζει κάτι κλισέ απαντήσεις περί παγκόσμιας ειρήνης, είναι λοιπόν έτοιμη να αλλάξει πολλά.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η είδηση ήρθε από την Γκρέτσεν Κάρσον, Μις Αμερική 1989 και πρώτη νικήτρια στην ιστορία του διαγωνισμού που αργότερα έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του θεσμού-θέση που διατηρεί ως σήμερα: στον επόμενο διαγωνισμό ομορφιάς που θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, οι υποψήφιες δεν πρόκειται να εμφανιστούν με μπικίνι, αλλά ούτε και με μακριά τουαλέτα! Αντίθετα, θα κληθούν να εμφανιστούν και να περπατήσουν επί σκηνής, φορώντας κάτι που τις κάνει να νιώθουν άνετα και αναδεικνύει την προσωπικότητα και το στιλ τους.

epa01613460 A handout image supplied by the Miss America 2009 of Katie Stam of Indiana, seen during the swimsuit competition, before she was crowned Miss America 2009 on 24 January 2009, in Las Vegas, Nevada, USA, to win the 88-year-old pageant. The 22-year-old University of Indianapolis student became the first Miss America winner from the Hoosier State. EPA/MISS AMERICA 2009/HO EDITORIAL USE ONLY
Η Μις Αμερική 2009 Κέιτι Σταμ από την Ιντιάνα. Η εμφάνιση με μπικίνι και ψηλοτάκουνα ανήκει πλέον στο παρελθόν. (EPA/MISS AMERICA 2009)

Οπως εξήγησε η ίδια η Κάρσον στην εκπομπή του ABC «Good Morning America»: «οι διαγωνιζόμενες δεν θα κρίνονται πλέον με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση και τις τέλειες αναλογίες τους. Δεν θα ονομαζόμαστε πλέον “καλλιστεία”. Θα είμαστε απλά ένας διαγωνισμός και στις συνεντεύξεις, οι υποψήφιες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για το πάθος τους, τα προσωπικά ταλέντα και φιλοδοξίες τους και για το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιες τον ρόλο που πρέπει να έχει η σύγχρονη Μις Αμερική».

Και συνεχίζοντας να εξηγεί το σκεπτικό της νέας εποχής που έρχεται στον θεσμό: «έχουμε ακούσει από πάρα πολλά κορίτσια να μας λένε ότι θα ήθελαν πάρα πολύ να είναι μέρος του διαγωνισμού, αλλά δεν αντέχουν όλη αυτή την έκθεση, που τις αναγκάζει να περπατήσουν φορώντας μπικίνι και ψηλοτάκουνα. Τα καλά νέα είναι λοιπόν ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν κάτι τέτοιο».

Η Μις Αμερική γυρίζει σελίδα, αφήνει το μπικίνι για την παραλία και χαιρετά με χάρη μια νέα, λιγότερο σεξιστική εποχή. Δεν μένει παρά να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτό στην πράξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News