629
H Λίνα και η Λίζα Χούρτιγκ την ημέρα του γάμου τους | Linahurtig/Instagram

Ενα παιδί για τη Λίζα και τη Λίνα των γηπέδων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2021, 20:45
H Λίνα και η Λίζα Χούρτιγκ την ημέρα του γάμου τους
|Linahurtig/Instagram

Ενα παιδί για τη Λίζα και τη Λίνα των γηπέδων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2021, 20:45

«Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να αποκτήσουμε ένα παιδί τον περασμένο Οκτώβριο. Ολα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Εγώ ήμουν εδώ στην Ιταλία, τον Νοέμβριο, και εκείνη ήταν στη Σουηδία και μου τηλεφώνησε και, κλαίγοντας, μου είπε “είμαι έγκυος”. Δεν το περιμέναμε αλλά ήμασταν, φυσικά, πανευτυχείς». Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, η κορυφαία επιθετικός της Γιουβέντους Λίνα Χούρτιγκ, ανακοινώνοντας μέσω ενός βίντεο στο YouTube, πως πρόκειται να γίνει μητέρα, μαζί με τη σύζυγό της, Λίζα Λαντς, η οποία είναι επίσης ποδοσφαιρίστρια.

Τα λόγια της είναι απλά και ανθρώπινα και συγκινητικά, παρόμοια με τα λόγια των περισσότερων μελλόντων γονέων. Αίσθηση, ωστόσο, στην Ιταλία προκάλεσε το γεγονός πως για πρώτη φορά μία ποδοσφαιρική ομάδα με τεράστιο κύρος όπως η Γιουβέντους κοινοποιεί στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter την επικείμενη γέννηση του παιδιού ενός ομόφυλου ζευγαριού.

Η ομοφυλοφιλία ήταν ή μάλλον εξακολουθεί να είναι ταμπού και στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαίρου. Αρκεί να σημειωθεί ότι σήμερα «επίσημα (και ενάντια σε όλες τις αρχές της στατιστικής) δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές στις πιο σημαντικές κατηγορίες σε καμία χώρα του κόσμου», επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η Ελενα Τεμπάνο της Corriere della Sera.

Οσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο, ειδικά στην Ιταλία, μόλις πριν από έξι χρόνια, το 2015, ο τότε πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων της χώρας είχε προκαλέσει σάλο, δηλώνοντας «αρκετά πια με τα λεφτά που δίνουμε σε αυτές τις λεσβίες», υπενθυμίζει η ιταλίδα δημοσιογράφος. Οπότε, η απόφαση της Γιουβέντους να συγχαρεί (δημοσίως) για το χαρμόσυνο γεγονός την κορυφαία ποδοσφαιρίστριά της και τη σύζυγό της, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και ιστορική.

Η Λίνα Χούρτιγκ με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ματς με τη Φιορεντίνα (Llinahurtig/Instagram)

Οσον αφορά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών στην Ιταλία, η ομάδα της Γηραιάς Κυρίας βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και η 25χρονη Λίνα Χούρτιγκ, η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό της Γιούβε το περασμένο καλοκαίρι, συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών της.

Με την 33χρονη Λίζα είναι μαζί από το 2014. Γνωρίστηκαν στα γήπεδα της πατρίδας τους της Σουηδίας. Εκεί παντρεύτηκαν, «στη μέση ενός δάσους», και εκεί προσέφυγαν σε μία κλινική για να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα παιδί μέσω της μεθόδου της ετερόλογης γονιμοποίησης. Εγκυος επέλεξε να καταστεί η Λίζα, η οποία αγωνίζεται στο σουηδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λίνσεπινγκ.

Οι δύο γυναίκες δεν έκρυψαν ποτέ τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ενώ το 2019, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, ένα φιλί που αντάλλαξαν αμέσως μετά την επικράτηση της Σουηδίας κόντρα στην Αγγλία στον μικρό τελικό, τις κατέστησε σύμβολο των αγώνων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για πλήρη ισότητα.

Η Λίνα και η Λίζα Χούρτιγκ σε τρυφερές στιγμές (Instagram)

«Ημουν χαρούμενη για τον αγώνα. Είδα την Λίζα μέσα στο πλήθος και ήθελα απλά να μοιραστώ μαζί της τη χαρά μου. Ωστόσο είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία για πολλούς ανθρώπους. Εντυπωσιάστηκα. Με πλησίαζαν και με ρωτούσαν για τη σχέση μας, λέγοντάς μου ότι εμπνέουμε θάρρος, όντας τόσο ανοιχτές. Με εξέπληξε το γεγονός πως μία χώρα σαν τη Γαλλία, για παράδειγμα δεν έχει ακόμα προοδεύσει σε σχέση με αυτό το ζήτημα», είχε σχολιάσει τότε η ίδια.

Σήμερα η Λίνα και η Λίζα δηλώνουν απλά πανευτυχείς που σύντομα πρόκειται να γίνουν μητέρες. «Εάν αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κάποιους εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά δεν θεωρώ πως αποτελώ μοντέλο», δηλώνει η Λίνα. «Οσον αφορά τον γιο ή την κόρη μας, όταν ενηλικιωθεί θα μπορεί να είναι όποιος ή οποία θέλει. Σίγουρα δεν θα με δυσαρεστούσε εάν αποφάσιζε μία μέρα να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...