546
Κιμ Καρντάσιαν και Κάνιε Ουέστ σε πρόσφατη έξοδό τους στο Λος Αντζελες | ΕΡΑ

Η Γαλλία ξανανοίγει τον φάκελο της «υπόθεσης Καρντάσιαν»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 17:44
Κιμ Καρντάσιαν και Κάνιε Ουέστ σε πρόσφατη έξοδό τους στο Λος Αντζελες
|ΕΡΑ

Η Γαλλία ξανανοίγει τον φάκελο της «υπόθεσης Καρντάσιαν»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 17:44

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι (εδώ), οι διωκτικές αρχές ζήτησαν η υπόθεση με τους 12 ύποπτους να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τον Οκτώβριο του 2016 κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη γαλλική πρωτεύουσα, λόγω της παρουσίας της στην Εβδομάδα Μόδας, πέντε άνδρες εισέβαλαν στην ενοικιαζόμενη πολυτελή κατοικία της Καρντάσιαν, και υπό την απειλή όπλου, τη φίμωσαν, την έδεσαν και τη λήστεψαν, φεύγοντας με λεία σχεδόν 10 εκατ. ευρώ.

Η Καρντάσιαν είπε ότι οι άντρες, τουλάχιστον ένας από τους οποίους φορούσε ένα σακάκι με αστυνομικά διακριτικά, την έδεσε με πλαστικά καλώδια και κολλητική ταινία «και με μετέφεραν στο μπάνιο μου» όπου την έβαλαν στην μπανιέρα.

«Ένας από αυτούς με ρώτησε με μια έντονη γαλλική προφορά πού ήταν το δαχτυλίδι μου. Ήταν στο κομοδίνο. Απάντησα ότι δεν ήξερα και τότε έβγαλε ένα όπλο οπότε αναγκάστηκα και του έδειξα που είναι το δαχτυλίδι» είχε πει τότε η Καρντάσιαν στην αστυνομία, προσθέτοντας πως οι ληστές ήξεραν καλά τι ήθελαν: το διαμαντένιο της δαχτυλίδι Lorraine Schwartz, σχεδόν 20 καρατίων, που άξιζε περίπου 4.5 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμμορία πήρε επίσης ένα κουτί που περιείχε δύο βραχιόλια με διαμάντια Cartier, ένα κολιέ με διαμάντια, ένα χρυσό ρολόι Rolex και έναν διαμαντένιο σταυρό: η μεγαλύτερη ληστεία σε ιδιώτη που είχε γίνει στη Γαλλία τα τελευταία 20 χρόνια.

Από έναν από τους φερόμενους ληστές, τον Γιουνς Αμπάς, που έφυγε από τη σκηνή με ποδήλατο, έπεσε ένας σταυρός με διαμάντι αξίας 30.000 ευρώ, τον οποίο βρήκε ένας περαστικός ώρες αργότερα.

Η Καρντάσιαν επιδεικνύει το διαμαντένιο δαχτυλίδι Lorraine Schwartz

Τον Ιανουάριο του 2017, σχεδόν τρεις μήνες μετά το περιστατικό, συνελήφθησαν 12 ύποπτοι για την ληστεία.

Και μπορεί και οι δώδεκα αυτοί άνδρες να είναι ελεύθεροι αλλά υπό κρατική εποπτεία, ωστόσο όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εισαγγελείς ζήτησαν τη διεξαγωγή δίκης στην υπόθεση, με κατηγορίες για ένοπλη ληστεία, απαγωγή και εγκληματική συνωμοσία.

Μεταξύ αυτών ο υποτιθέμενος εγκέφαλος, Ομάρ Αϊτ Κεντάς, γνωστός ως «Old Omar», ο οποίος συνελήφθη όταν το DNA του βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος, επιτρέποντας στην αστυνομία να εντοπίσει τους φερόμενους συνεργούς του, ένας προς έναν.

Οι κατηγορίες εναντίον των υπόλοιπων περιλαμβάνουν συνενοχή στο σχεδιασμό της ληστείας, παράνομη κατοχή όπλων και παροχή πληροφοριών σχετικά με τον στόχο.

Ο γιος του «Old Omar» κατηγορείται ότι οδήγησε το αυτοκίνητο των ληστών, ενώ ο ύποπτος Μαρκ Μπάουμ- Γκάρτνερ, με το παρατσούκλι «Shredded Nose» – είναι ύποπτος ότι ενήργησε ως μεσάζοντας.

Υποτίθεται ότι έκανε οκτώ ταξίδια μέσα σε δύο μήνες στην Αμβέρσα του Βελγίου, μετά τη ληστεία, προκειμένου να πουλήσει ένα ένα τα ακριβά κοσμήματα στην ευρωπαϊκή «κοιτίδα» της αγοραπωλησίας διαμαντιών και λοιπών τιμαλφών.

Οι δικαστές που ερευνούν πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν η υπόθεση μπορεί να προσαχθεί σε δίκη.

Εάν ναι, είναι απίθανο να ξεκινήσει πριν από το 2021.

Πολλοί από τους κατηγορούμενους είναι 60 και 70 ετών και είναι γνωστοί στην αστυνομία, με αρκετές καταδίκες για εγκλήματα όπως ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Κεντάς έχει παραδεχτεί την εμπλοκή του στην ληστεία της Καρντάσιαν και είπε στους ερευνητές ότι προσπάθησε πάρα πολύ να βρει αγοραστή για το δαχτυλίδι της, καθώς ήταν «πολύ αναγνωρίσιμο».

Ο Κεντάς είπε ακόμα στους ερευνητές ότι τα άλλα κοσμήματα αποσυναρμολογήθηκαν και έλιωσαν τον χρυσό σε ράβδους.

«Πρέπει να υπήρχαν περίπου 800 γραμμάρια, αξίας 25.000 ή 28.000 ευρώ», είπε σε μαρτυρία που αποκάλυψε η εφημερίδα Le Monde το 2017.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...