250
Μια φωτογραφία που συγκλόνισε | Migue Rios/ Facebook

Δίψα για τη ζωή: Η εικόνα με το κοριτσάκι από την Αργεντινή που έγινε viral

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:11
Μια φωτογραφία που συγκλόνισε
|Migue Rios/ Facebook

Δίψα για τη ζωή: Η εικόνα με το κοριτσάκι από την Αργεντινή που έγινε viral

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:11

Ο Μιγκέ Ρίος είναι εθελοντής στην Unicef. Ασχολείται συχνά με τους ιθαγενείς της κοινότητας Μπίγια Γκουαρανί, που επιβιώνουν ζητιανεύοντας στις βορειοανατολικές επαρχίες της Αργεντινής. Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μία φωτογραφία ενός συμπατριώτη του φωτοδημοσιογράφου η οποία πολύ γρήγορα άρχισε να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και του κόσμου.

Στην φωτογραφία διακρίνεται ένα κοριτσάκι, τριών έως τεσσάρων ετών, που έχει σκύψει για να πιει νερό από μία λακκούβα γεμάτη βρομόνερα στη μέση του δρόμου. Η μικρή προσπαθούσε με αυτόν τον τρόπο να σβήσει τη δίψα της κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο και ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Misiones Online εξήγησε την ιστορία αυτής της φωτογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι ελήφθη την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου από ρεπόρτερ τους, κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα (στο Νότιο Ημισφαίριο έχουμε καλοκαίρι) στο κέντρο της πόλης Ποσάντα. Η φωτογραφία, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αμέσως viral και προκάλεσε πληθώρα σχολίων και αντιδράσεων.

Ολα φυσικά καταλήγουν στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ίδιος ο ακτιβιστής. «Ενώ η χώρα “φλέγεται”, αυτό το μικρό κορίτσι Guarani ξεδιψάει από το έδαφος. Κάτι λάθος πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία, έτσι δεν είναι;»

Αποκαλύπτοντας ότι στη συνέχεια το παιδί εξετάστηκε από γιατρούς, ο Μιγκέ Ρίος πρόσθεσε: «Γιατί ανέβασα αυτή φωτογραφία; Γιατί πρέπει επιτέλους σαν κοινωνία να αρχίσουμε να συζητάμε για ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν κάνουμε τίποτα, επειδή κανείς δεν το επισημαίνει, γιατί αυτοί που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι δεν βάζουν το χέρι τους στην τσέπη»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...