392
Ο Κωνσταντίνος Γεννηδούνιας πανηγυρίζει - ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ που έχουμε δει στην υδατοσφαίριση | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η Ελλάδα για μετάλλιο στο πόλο!

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 10:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2021, 15:33
Ο Κωνσταντίνος Γεννηδούνιας πανηγυρίζει - ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ που έχουμε δει στην υδατοσφαίριση
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η Ελλάδα για μετάλλιο στο πόλο!

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 10:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2021, 15:33

Αν η Εθνική μπάσκετ είναι η επίσημη αγαπημένη, η Εθνική του πόλο (πρέπει να) είναι η παντοτινή, η αληθινή αγαπημένη των Ελλήνων. Η Ελλάδα έχει πλέον δύο αγώνες για να διεκδικήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες –το ποιο θα είναι αυτό εξαρτάται κυρίως από την ίδια, αυτό το έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις της ως τώρα στο Τόκιο: πρώτη και αήττητη στον όμιλό της (απέναντι σε μεγαθήρια του αθλήματος όπως η Ουγγαρία και η Ιταλία) και νικήτρια, το πρωί της Τετάρτης, στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 10-4 των Μαυροβούνιων, παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και πέρασε με εμφατικό τρόπο στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, για πρώτη φορά ύστερα από το 2004, οπότε όμως είχε τερματίσει τέταρτη. Στον ημιτελικό της Παρασκευής, οι Ελληνες θα αντιμετωπίσουν τους Ούγγρους που νίκησαν την Κροατία 15-11. Τους φημισμένους Μαγυάρους η Εθνική μας τους είχε νικήσει στη φάση των ομίλων 10-9.

Ο άλλος ημιτελικός θα είναι ανάμεσα στην Ισπανία, που νίκησε 12-8 τις ΗΠΑ, και τη Σερβία, που έβγαλε εκτός τετράδας την Ιταλία νικώντας την 10-6.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος πανηγυρίζει (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Ο Θοδωρής Βλάχος δίνει οδηγίες στους παίκτες της Εθνική (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Οταν πια το ματς είχε κριθεί. Ο Βλάχος πανηγυρίζει με τον Γεννηδουνιά (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Ο Μάνος Ζερβεδάς ήταν σχεδόν ανίκητος στο τέρμα (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Φουντούλης, Γκιουβέτσης και Καπότσης πανηγυρίζουν (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επιδίωξε να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα και με όπλο την άμυνα έφτασε στο 3-1 στο ημίχρονο, για να ανεβάσει ταχύτητα μετά: στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγούταν με 6-2, ενώ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη το σκορ ήταν στο 8-3! Το τέλος του αγώνα, με 10-4, έδωσε το έναυσμα των πανηγυρισμών.

«Η Ελλάδα δείχνει να είναι σε καλό φεγγάρι, να είναι ώριμη, να δείχνει να ξέρει τι θέλει», είπε ο κ. Βλάχος μετά τον αγώνα. «Η τετράδα σου δίνει την ευκαρία να κάνεις όνειρα, για ένα μετάλλιο. Οπως είπα και στα παιδιά, θα αφήσουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας εδώ».

Τους θριαμβευτές έσπευσε να συγχαρεί ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και θρύλος του ελληνικού πόλο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...