186
Φωτογραφία από δοκιμή S-300 στο πεδίο βολής Κρήτης | INTIMEnews

Η Αθήνα δεν στέλνει άλλα όπλα στον Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 15:29
Φωτογραφία από δοκιμή S-300 στο πεδίο βολής Κρήτης
|INTIMEnews

Η Αθήνα δεν στέλνει άλλα όπλα στον Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 15:29

Στην πρώτη αποστολή αμυντικού υλικού (τυφέκια Καλάσνικοφ, πυρομαχικά και αντιαρματικά) φαίνεται ότι θα περιοριστεί τελικά η στρατιωτική συνδρομή της Ελλάδας στην Ουκρανία, καθώς η Αθήνα φέρεται να απάντησε αρνητικά στο ουκρανικό αίτημα αποστολής αντιαεροπορικών TOR-Μ1 ή OSA-AK.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται ο Βασίλης Νέδος στο σχετικό ρεπορτάζ του για την «Καθημερινή», η Αθήνα βολιδοσκοπήθηκε από την ουκρανική πλευρά σχετικά με την πιθανότητα αποστολής αντιαεροπορικών συστημάτων παλιάς σοβιετικής τεχνολογίας, δίχως ωστόσο να κατατεθεί επίσημο αίτημα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε από ουκρανικής πλευράς η δυνατότητα αποστολής κάποιων από τα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς τύπου TOR-Μ1 ή OSA-AK που διαθέτουν η Πολεμική Αεροπορία  και ο Στρατός Ξηράς, αντιστοίχως.

Αν και τα συγκεκριμένα συστήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα, καθώς έχουν ανάγκη αναβάθμισης προκειμένου να εξακολουθήσουν να παραμένουν λειτουργικά (τα TOR-M1 εντάχθηκαν στο οπλοστάσιο το 2001 και τα OSA-AK το 1992) και υπό τις υφιστάμενες συνθήκες κάτι τέτοιο καθίσταται μάλλον απαγορευτικό, εξακολουθούν να εξυπηρετούν κάποιες ανάγκες αεράμυνας της χώρας, ως εκ τούτου η εξαγωγή τους μάλλον αποκλείεται, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Αρμόδιες πηγές, τέλος, ανέφεραν ότι, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν έχει τεθεί ζήτημα αποστολής των S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...