619
Μόσχα, 2004: ο Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα – καρέ από συνάντησή του με τους ρώσους ολυμπιονίκες της Αθήνας | TASS via Getty Images

«Η αγαπημένη του Πούτιν πέταξε στην Ελβετία με τα παιδιά τους»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 06:01
Μόσχα, 2004: ο Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα – καρέ από συνάντησή του με τους ρώσους ολυμπιονίκες της Αθήνας
|TASS via Getty Images

«Η αγαπημένη του Πούτιν πέταξε στην Ελβετία με τα παιδιά τους»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 06:01

Γράφοντας για «μυστήριο με την ερωμένη του Πούτιν», η Εμιλι Σμιθ της αμερικανικής εφημερίδας New York Post κοίταξε πολλή ώρα από την κλειδαρότρυπα τη σύγκρουση που συντελείται επί ουκρανικού εδάφους και η οποία εξελίσσεται σε έμμεσο πόλεμο της Ρωσίας με τη Δύση. Γιατί; Επειδή ένα πουλάκι (ανώνυμο, εξυπακούεται, όπως όλα του είδους του) της σφύριξε στο αυτί ότι «ενόσω ο Πούτιν επιτίθεται σε αθώους πολίτες της Ουκρανίας και προκαλεί προσφυγική κρίση, η οικογένειά του κρύβεται σε ένα ασφαλέστατο σαλέ κάπου στην Ελβετία – προσώρας, τουλάχιστον».

Η Σμιθ για να χαρακτηρίσει την «οικογενειακή σχέση» που υποτίθεται ότι έχει η Αλίνα Καμπάεβα με τον Πούτιν χρησιμοποίησε την πολύσημη λέξη «mistress», ώστε ο αναγνώστης να έχει δυνατότητα πολλαπλών αναγνώσεων του κειμένου της: η λέξη στα Αγγλικά σημαίνει ερωμένη βέβαια, όμως και «μαιτρέσα», «σπιτωμένη», ακόμη και «αφέντρα» ή «δασκάλα». Η ιταλική Corriere della Sera αφιέρωσε με τη σειρά της χρόνο και χώρο στην αναπαραγωγή του κειμένου της Σμιθ, χρησιμοποιώντας για την Καμπάεβα τη λέξη «amante», η οποία στα Ιταλικά έχει μόνο την ευγενική σημασία της ερωμένης/αγαπημένης.

Ο συντάκτης της Corriere Λορέντζο Νικόλαο θύμισε ότι η 38χρονη σήμερα Καμπάεβα υπήρξε χρυσή ολυμπιονίκης στην Αθήνα, το 2004, στη ρυθμική γυμναστική, όπως και μοντέλο και βουλευτής του κόμματος του ρώσου προέδρου. Υιοθέτησε, δε, τη γραμμή της υποτιθέμενης σχέσης με τον Πούτιν, άρα και της υποτιθέμενης τεκνοποιίας τους. Ετσι ο Πούτιν και η Καμπάεβα «έχουν τέσσερα παιδιά, δύο γιους, 13 ετών και 10 ετών, και δύο δίδυμες κόρες, 7 ετών».

Πέρα από τον ολυμπιακό κότινο, η Καμπάεβα έγινε γνωστή από διαφημιστικές καμπάνιες, έγραψε ο Νικόλαο, αλλά και από τη συχνή εμφάνισή της δίπλα στον Πούτιν, σε δημόσιες εκδηλώσεις, την εποχή της πολιτικής δράσης της. Το διαζύγιο του Πούτιν από τη γυναίκα του, την αεροσυνοδό Λιουντμίλα Σκρέμπνεβα, το 2013, δηλαδή ύστερα από τριάντα χρόνια συζυγικού βίου, πυροδότησε τα κουτσομπολιά περί σχέσης Καμπάεβα και Πούτιν. Σημειωτέον ότι από τον γάμο του ο ρώσος πρόεδρος έχει αποκτήσει δύο κόρες, την 37χρονη Μαρία και την 36χρονη Κατερίνα, τις οποίες έχει κακομάθει από την πολλή στοργή και τρυφερότητα, όπως έχει πει η πρώην σύζυγός του.

Ο ιταλός δημοσιογράφος θύμισε, πάντως, ότι το 2008, η εφημερίδα Moskovsky Korrespondent είχε γράψει ότι ο Πούτιν ήταν έτοιμος να παντρευτεί την Καμπάεβα, όμως το Κρεμλίνο είχε σπεύσει να διαψεύσει την πληροφορία (για την Ιστορία: το έντυπο σταμάτησε να κυκλοφορεί λίγο καιρό μετά). Και μέχρι σήμερα ούτε ο ρώσος πρόεδρος ούτε η Καμπάεβα έχουν επιβεβαιώσει τη σχέση τους, πόσο μάλλον την τετραπλή τεκνοποιία τους, ωστόσο «είναι πολλοί αυτοί που φέρονται πεπεισμένοι ότι οι δυο τους παντρεύτηκαν με ορθόδοξο γάμο και με άκρα μυστικότητα». Η ίδια η Καμπάεβα έχει διαψεύσει επανειλημμένως ότι έχει αποκτήσει παιδιά (από οιονδήποτε).

Το ενδιαφέρον στοιχείο στο κείμενο της Σμιθ έγκειται στον σχολιασμό της «υποτιθέμενης απόφασης του Πούτιν να κρύψει την οικογένειά του στην Ελβετία». Η γνώμη της αμερικανίδας δημοσιογράφου είναι ότι ο άρχων του Κρεμλίνου «μάλλον υποτίμησε τη χώρα» των Αλπεων, αφού η Βέρνη έλαβε την απόφαση «να μην παραμείνει ουδέτερη, αλλά να υιοθετήσει σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας». Και εξηγήθηκε η Σμιθ: «Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι πάγωσε περιουσιακά στοιχεία Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, σημειώνοντας ότι και οι οικονομικές κυρώσεις κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται επίσης να εφαρμοστούν άμεσα».

Η Σμιθ σχολίασε ότι «δεν είναι σαφές πώς αυτές οι κυρώσεις μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά του Πούτιν και την ίδια την Καμπάεβα, δεδομένου ότι όλοι φέρονται κάτοχοι ελβετικών διαβατηρίων, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία τους είναι προσεκτικά κρυμμένα». Η αμερικανίδα δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφέρει την άποψη ειδικών συνωμοσιολόγων, όπως η ίδια τους χαρακτήρισε, ότι «το πολυτελές καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται στις Αλπεις και έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να παρέχει προστασία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...