295
Η στιγμή της στέψης. Η ομάδα της Τσέλσι πανηγυρίζει με την Κούπα | Pool via REUTERS/Carl Recine

H Τσέλσι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2021, 00:02
Η στιγμή της στέψης. Η ομάδα της Τσέλσι πανηγυρίζει με την Κούπα
|Pool via REUTERS/Carl Recine

H Τσέλσι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2021, 00:02

Εννέα χρόνια μετά το θρίλερ των πέναλτι με την Μπάγερν στο Μόναχο, η Τσέλσι αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε έναν τελικό που μας θύμισε κάτι από το ποδόσφαιρο που είχαμε ξεχάσει λόγω της πανδημίας, το ποδόσφαιρο με φιλάθλους στο γήπεδο, η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε με 1-0 επί της πολυδιαφημισμένης Μάντσεστερ Σίτι και πανηγύρισε το δεύτερο Champions League της ιστορίας της.

Ένα γκολ, αυτό του Χάβερτς που πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε ψύχραιμα στο 42′, ήταν αρκετό για να εξουδετερώσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας, η οποία με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στην αρχή του αγώνα δεν έδειξε ούτε συγκέντρωση, ούτε μέταλλο νικητή —τα δύο συστατικά που είναι απαραίτητα για να κερδίσεις το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στον αντίποδα η Τσέλσι έδειξε ότι ο τίτλος του αουτσάιντερ της πάει. Άλλωστε το θέμα είναι τι μπάλα παίζεις στο γήπεδο, όχι πριν. Πριν το ματς του «Ντραγάο»,  η Τσέλσι είχε χάσει τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ η Σίτι είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Όμως στο covid free Πόρτο, άλλος αποδείχτηκε καλύτερος.

Ο Χάβερτζ πανηγυρίζει το γκολ του (REUTERS/Jose Coelho)
O Πεπ Γκουαρντιόλα προσπερνά το τρόπαιο του Champions League. Δεν τα κατάφερε (Pool via REUTERS/Susana Vera)
Ο Τόμας Τούχελ φιλάει το τρόπαιο. Το άξιζε (Pool via REUTERS/Pierre-Philippe Marcou)

Στη μάχη άλλωστε της τακτικής και της προετοιμασίας του αγώνα, ο ακριβοθώρητος Πεπ Γκουαρντιόλα νικήθηκε κατά κράτος από τον Γερμανό Τόμας Τούχελ, ο οποίος παρουσίασε μια στιβαρή ομάδα στο χορτάρι, η οποία ήξερε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, να πιέζει και να βρίσκει κενά στην αντίπαλη άμυνα και να φτάνει να χάνει ευκαιρίες για να κάνει πιο εμφατική τη νίκη της.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...