228
|

H JP Morgan αγοράζει τη Viva Wallet

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 13:35

H JP Morgan αγοράζει τη Viva Wallet

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 13:35

Την Κυριακή ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, με ανάρτησή του στο Twitter είχε κάνει λόγο για δύο σημαντικές εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από αμερικανικές εταιρείες.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η μία εξαγορά αφορά τη Viva Wallet, στην οποία μπαίνει ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός JP Morgan, σε μια συμφωνία η οποία αναμενόταν να υπογραφεί εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr της «Καθημερινής», η JP Morgan θα αποκτήσει περίπου το 47% της ελληνικής fintech με τίμημα που ανεβάζει την αποτίμησή της πάνω από τα 1,5 δισ. ευρώ!

Η JP Morgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στη Viva: Hedosophia (24%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (10%). Οι πλειοψηφούντες μέτοχοι και ιδρυτές της Viva X. Καρώνης και Μ. Αντύπας, που έχουν το υπόλοιπο 53% περίπου θα διατηρήσουν το ποσοστό τους και το μάνατζμεντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής (οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες και έφτασαν αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση και στο παρελθόν) ο σχεδιασμός προβλέπει να έρθει στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Viva Wallet. έχει τραπεζική άδεια σε 23 ευρωπαϊκές χώρες και αυτό περιγράφεται ως το ισχυρό κίνητρο για την JP Morgan ώστε να τη διεκδικήσει να εισέλθει σε αυτόν τον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των fintech.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...