634
Το πρώην προεδρικό ζεύγος την ώρα που ηχογραφεί το κοινό τους podcast | Facebook / Μichelle Obama

«Γι’ αυτό σε ερωτεύτηκα»: Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα ψυχαναλύονται στο Spotify podcast

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 20:40
Το πρώην προεδρικό ζεύγος την ώρα που ηχογραφεί το κοινό τους podcast
|Facebook / Μichelle Obama

«Γι’ αυτό σε ερωτεύτηκα»: Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα ψυχαναλύονται στο Spotify podcast

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 20:40

Ηταν κάτι που είχε προαναγγελθεί εδώ και περίπου 10 ημέρες: ένα podcast της Mισέλ Ομπάμα στο Spotify με πρώτο της καλεσμένο –ποιον άλλο;– τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οπως είχε διαρρεύσει από τα σχετικά δελτία Τύπου, η σειρά «Michelle Obama Podcast» θα αφορά τις σχέσεις που διαμορφώνουν τους ανθρώπους, από την οικογένεια και τους φίλους, έως τους μέντορες «αλλά και τη σχέση με τον ίδιο τον εαυτό μας».

Πριν από το ντεμπούτο του podcast, η Ομπάμα μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της εισαγωγής του πρώτου επεισοδίου, όπου εξήγησε πώς προέκυψε η ιδέα για τη σειρά, καθώς μίλησε με την οικογένεια και τους φίλους για το πώς φαινόταν η ζωή της έπειτα από οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Οι παλιές αναμνήσεις απέκτησαν νέο νόημα και η Ομπάμα είπε ότι αυτό τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι «η κύρια αλήθεια της ιστορίας μου δεν είναι κάτι που έκανα ως Πρώτη Κυρία, αλλά οι διά βίου εμπειρίες που μοιράστηκα με τους ανθρώπους που αγαπούσα, οι κουβέντες που με καθοδηγούν όποτε βρίσκομαι σε ένα σταυροδρόμι».

EPA/TANNEN MAURY

Αναφερόμενη στη συνομιλία της με τον Μπαράκ είπε:

«Σήμερα, θα ξεκινήσουμε συζητώντας μια από αυτές τις σχέσεις, που μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει κατανοητή. Αυτή είναι η σχέση μας με τις κοινότητές μας και τη χώρα μας. Μερικές φορές αυτή η σχέση μπορεί να είναι πηγή εκπλήρωσης ή νοήματος ή χαράς. Αλλες φορές μπορεί να προκαλέσει ερωτήσεις για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις. Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι για τη θέση μας σε αυτόν τον κόσμο. Πώς νιώθουμε γι’ αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε με τη δύναμη που έχουμε».

«Ισως περισσότερο από όλα, ελπίζω το podcast να βοηθήσει τους ακροατές να ανοίξουν νέες και δύσκολες συζητήσεις με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εκείνους. Ετσι, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση», επεσήμανε η Μισέλ Ομπάμα σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει όσον αφορά το podcast.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Spotify podcast, που έκανε πρεμιέρα στις 29 Ιουλίου, η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πήρε μια 50λεπτη συνέντευξη από τον σύζυγό της.

«Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζετε αυτή τη φωνή, αυτός είναι ο σύζυγός μου, ο Μπαράκ Ομπάμα», ήταν ο τρόπος με τον οποίο καλωσόρισε η Μισέλ τον σύζυγό της.

Στη συνέχεια ο τέως πρόεδρος μίλησε για τις κοινές εμπειρίες τους και το τι έμαθε όσο μεγάλωναν μαζί – γνωρίζονται, άλλωστε, από μικροί.

«Αυτό που μοιραστήκαμε ήταν το ότι οι οικογένειές μας είχαν κοινές αντιλήψεις για το πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά. Κάπως έτσι, νιώσαμε και οι δύο ότι οι γονείς μας έκαναν θυσίες για εμάς, μας αγαπούσαν και μας υποστήριζαν», είπε ο Ομπάμα, με τη Μισέλ να συμπληρώνει ότι αυτός ήταν «ένας από τους λόγους που σε ερωτεύτηκα».

«Νόμιζα ότι ήταν μόνο η εξωτερική μου εμφάνιση…», απάντησε χαριτολογώντας ο Μπαράκ, ωστόσο η Μισέλ τού επανέλαβε με σοβαρότητα ότι «ένας από τους λόγους που σε ερωτεύτηκα είναι το ότι είχες τις ίδιες αρχές μ’ εμένα, καθότι ήμασταν και οι δύο μας κάτι σαν κηδεμόνες των μικρών αδελφών μας».

Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε με νόημα ότι «συνειδητοποίησα όταν ήμουν ακόμη νέος ότι η ευτυχία στη ζωή έρχεται μόνο βοηθώντας τους άλλους γύρω σου να πετύχουν».

«Νομίζω ότι από την εποχή που πήγαινα κιόλας σχολείο, κατάλαβα ότι αν κυνηγάω τη δική μου επιτυχία στη ζωή, κατά κάποιον τρόπο θα καταλήξω μόνος και δυστυχισμένος», είπε.

Για όσους έχουν λογαριασμό στο Spotify, μπορούν να ακούσουν όλο το πρώτο podcast εδώ.

Οι προγραμματισμένοι καλεσμένοι του podcast περιλαμβάνουν τη μητέρα της Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον, τον αδελφό της Κρεγκ, τον παρουσιαστή Κόναν Ο’ Μπράιαν, τη στενή σύμβουλο του Ομπάμα Βάλερι Τζάρετ και άλλους.

Το podcast είναι η πρώτη δουλειά της συνεργασίας ανάμεσα στο Spotify και την εταιρεία παραγωγής που ίδρυσαν η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα, της Higher Ground.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...