225
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης | Intime

Γεωργιάδης: Τα μέτρα για την ενέργεια μπορεί να συνεχιστούν και μετά το τέλος του έτους

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 10:52
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης
|Intime

Γεωργιάδης: Τα μέτρα για την ενέργεια μπορεί να συνεχιστούν και μετά το τέλος του έτους

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 10:52

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η ισχύς των μέτρων που αφορούν την ενέργεια και μετά το τέλος του έτους άφησε ο υπουργός  Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δεν θα έρθει ακόμα», είπε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου».

Επισήμανε ακόμη ότι «δεν θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος να παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω» και τόνισε ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας» καθώς γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, είμαστε η τρίτη με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη», είπε.

Σε άλλες χώρες -όχι μόνο στη Βρετανία- υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα, είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

Η επιβάρυνση στο ρεύμα, σημείωσε, θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα. Στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες. Τέλος, αναφορικά με τις παρελάσεις είπε ότι πρέπει να γίνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News