543
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εχει αποτύχει το ΚΙΝΑΛ; «Οταν μιλούν οι αριθμοί, τα λόγια περιττεύουν» λέει ο Λοβέρδος

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 09:50
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εχει αποτύχει το ΚΙΝΑΛ; «Οταν μιλούν οι αριθμοί, τα λόγια περιττεύουν» λέει ο Λοβέρδος

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 09:50

Το σύνθημα της εκστρατείας του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου (και εφόσον χρειαστεί, στις 12 Δεκεμβρίου) παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσα από μια συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Μιλώντας στη Μυρτώ Λιαλιούτη, ο βουλευτής και πρώην υπουργός ξεκαθάρισε: «Θέτω ευθέως το ερώτημα: ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ;». Και επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ουσιαστικά αποτύχει —γι’ αυτό και αν εκλεγεί αρχηγός θα επιστρέψει την παράταξη στα σύμβολα και στο όνομα του ΠΑΣΟΚ.\

«Οταν μιλούν οι αριθμοί, τα λόγια περιττεύουν. Το ΚΙΝΑΛ δημιουργήθηκε από τέσσερα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ τα οποία στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχαν πάρει 13,68%. Στόχος μας ήταν, με τη συνένωσή μας, να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό. Στην κάλπη, όμως, λάβαμε μόλις 8%. Και έκτοτε καταγράφουμε  σταθερά 5 ή 6 άντε 7% στις δημοσκοπήσεις. Τα κόμματα είναι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί. Δεν είναι χώροι άκρας σιωπής. Είμαι υποψήφιος πρόεδρος  γιατί πιστεύω ότι μπορώ να υπερδιπλασιάσω τα ποσοστά της παράταξης. Εφόσον οι συμπολίτες μου με προτιμήσουν και δεν το καταφέρουμε, να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να προσκολληθώ ούτε στο αξίωμα ούτε στην καρέκλα του προέδρου», είπε σε ένα σημείο της συνέντευξής του ο κ. Λοβέρδος, ενώ σε άλλο μίλησε για την αναγκαιότητα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως ανέφερε, ουδέποτε εγκατέλειψε.

«Εχω πει το 2012 ότι από τη σοσιαλδημοκρατία θα φύγω οριζοντίως. Στα πολλά χρόνια της πολιτικής μου δεν πήγα κόντρα στο ΠΑΣΟΚ ούτε για εκλογές σωματείου. Στον παρόντα χρόνο αναφέρομαι σε ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε ο Ανδρέας, το ΠΑΣΟΚ δεν δημιουργήθηκε για να γίνει διάττοντας αστέρας. Δεν επιτρέπεται να προκαλούμε σύγχυση στον λαό. Ολίγον ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Και ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ΑΦΜ, για να είναι κλειδωμένο στα συρτάρια. Ζητώ την εμπιστοσύνη των πολιτών, ώστε όταν έλθει η ώρα να παραδώσω στους επομένους, το ΠΑΣΟΚ να είναι μεγάλο και απαλλαγμένο από τα οικονομικά του βάρη», είπε, σε μια αναφορά στα γνωστά και τεράστια οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το στίγμα του νέου ΠΑΣΟΚ (και τις υποθέσεις ότι ο ίδιος θα το πάει προς τη ΝΔ), ο κ. Λοβέρδος απάντησε:

«Η υποψηφιότητά μου συνοδεύεται από την πρότασή μου για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό. Για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Η δίκη προθέσεων είναι μια σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Τις συκοφαντίες-γελοιότητες περί δεξιάς απόκλισης τις έχουν μέχρι στιγμής διακινήσει επωνύμως ο Αλ. Τσίπρας και ο κονδυλοφόρος του κόμματός του Η. Νικολακόπουλος και ανωνύμως ορισμένοι που είτε βλέπουν με συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ είτε έχουν δώσει τα χέρια μαζί του στα μουλωχτά. Στρατηγική επιλογή μου είναι να αποκτήσει η χώρα τον προοδευτικό πρωταγωνιστή που σήμερα στερείται. Ζητώ την υποστήριξη όσων θα προσέλθουν στις κάλπες για να βάλουμε τέλος στη σημερινή “δημοκρατία του ενός κόμματος”. Εμείς είμαστε το κόμμα των ανθρώπων της εργασίας και του μεσαίου χώρου. Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τον μεγάλο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα κυριαρχεί πολιτικά λόγω της παντελούς αδυναμίας του λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Μητσοτάκης κάνει κεφαλαιώδη λάθη και η κοινωνία του τα συγχωρεί από ανάγκη και όχι από προτίμηση. Με εμένα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι κεντρώοι και οι κεντροαριστεροί συμπολίτες μας δεν θα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε λύσεις πολιτικής ανάγκης. Το ΠΑΣΟΚ θα αποτελεί γι’ αυτούς κυβερνητική πολιτική επιλογή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...