174
Μακρόν και Λεπέν αντιμέτωποι και στους παριζιάνικους δρόμους, θα κονταροχτυπηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Γαλλικές εκλογές – τελικά αποτελέσματα: Στο 4,7% η διαφορά Μακρόν – Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2022, 10:30
Μακρόν και Λεπέν αντιμέτωποι και στους παριζιάνικους δρόμους, θα κονταροχτυπηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Γαλλικές εκλογές – τελικά αποτελέσματα: Στο 4,7% η διαφορά Μακρόν – Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2022, 10:30

Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με αυτά ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 27,85% των ψήφων και η Μαρίν Λεπέν το 23,15%, δηλαδή η διαφορά τους ανήλθε σε 4,7%.

Τρίτος κατετάγη ο ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς («Ανυπότακτη Γαλλία») Ζαν Λικ Μελανσόν το 21,95%.

Η αποχή έφθασε στο 26,31% , στο υψηλότερο επίπεδο για ψηφοφορία πρώτου γύρου μετά το 28,4% που καταγράφηκε το 2002.

Κάτω από 5%, που είναι, μεταξύ άλλων, το όριο για την οικονομική αποζημίωση ενός σημαντικού τμήματος των προεκλογικών δαπανών κάθε υποψηφίου, έλαβαν η υποψήφια της πάλαι ποτέ κραταιάς γκωλικής Κεντροδεξιάς, Βαλερί Πεκρές με 4,8%, ο Γιανίκ Ζαντό (Οικολόγοι) με 4,6% και ο Ζαν Λασάλ με 3,2%.

Ακολούθησαν με μικρότερα ποσοστά οι άλλοι πέντε υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού και του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αν Ινταλγκό με 1,7% και Φαμπιέν Ρουσέλ με 2,3%, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFM, που διενεργήθηκε την Κυριακή, αναφορικά με τον δεύτερο γύρο, δίνει ποσοστό 52% στον Μακρόν, έναντι 48% της Λεπέν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...