349
Ενταση επικρατεί στα Εξάρχεια από το απόγευμα της Πέμπτης | ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια – Τρεις τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 19:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/12/18 23:55
Ενταση επικρατεί στα Εξάρχεια από το απόγευμα της Πέμπτης
|ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια – Τρεις τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 19:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/12/18 23:55

Με οδοφράγματα που άρχισαν να στήνουν αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο προκειμένου να αποτραπεί προσπάθεια κατάληψης.

Την ίδια ώρα, στα Προπύλαια η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξεκίνησε λίγο πριν από τος έξι το απόγευμα με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα να κλείσει και η Πανεπιστημίου, μετά τη Στουρνάρη.

Στις 9.30 το βράδυ έγινε γνωστό ότι ένα άτομο τραυματίσθηκε στην πλατεία Εξαρχείων, στην οδό Κουντουριώτου.

Οι πληροφορίες έφεραν τον τραυματία να αιμορραγεί, ενώ έχει κλήθηκε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Όπως έγινε γνωστό έχει τραυματισθεί στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι χτυπήθηκε στο μηρό από κρότου-λάμψης.

Λίγο νωρίτερα, έγινε αναφορά και για δεύτερο τραυματία, έναν 15χρονο, που αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο αρνήθηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Επίσης, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν -ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι- και μεταφέρθηκαν στο 401.

Η πορεία από τα Προπύλαια ξεκίνησε περίπου στις 6.30 το απόγευμα με τους διαδηλωτές να κινούνται προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο Ζακ Κωστόπουλος. Περίπου την ίδια ώρα η κυκλοφορία αποκλείσθηκε στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Εγιναν συνολικά 30 προσαγωγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια είχαμε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί.

Από τις μολότοφ έχουν τυλιχθεί στις φλόγες δέντρα αλλά και το εργοτάξιο του Μετρό που βρίσκεται στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...