360
Η διάσημη Φρίντα | Twitter

Φρίντα: Το λαμπραντόρ που σώζει ζωές στο Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 16:11
Η διάσημη Φρίντα
|Twitter

Φρίντα: Το λαμπραντόρ που σώζει ζωές στο Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 16:11

Είναι καιρό τώρα το «αστέρι» του μεξικανικού πολεμικού ναυτικού. Αλλά τώρα η Φρίντα έχει γίνει εθνική ηρωίδα: βρίσκεται καθημερινά στα χαλάσματα της μεξικανικής πρωτεύουσας αναζητώντας επιζώντες από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το λαμπραντόρ σώζει ανθρώπινες ζωές. Κατά την διάρκεια της καριέρας της, η Φρίντα έχει εντοπίσει 52 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 12 ζωντανοί, σε διάφορες φυσικές καταστροφές.

Συνολικά 15 σκυλιά συμμετέχουν στις έρευνες στην πόλη του Μεξικού βοηθώντας τους διασώστες και τους απλούς ανθρώπους στο δύσκολο έργο του. Η Φρίντα όμως είναι ήδη διάσημη έχοντας πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες φωτογραφίες. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, το μεξικανικό ναυτικό ανήρτησε ένα κολάζ, ανακοινώνοντας τους 52 εντοπισμούς της Φρίντα, με αποτέλεσμα 4.000 retweets και 7.000 like. Για τον κόσμο, το πανέμορφο λαμπραντόρ είναι ένα «σύμβολο ελπίδας», μία «ηρωίδα». Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιος πρότεινε ακόμη και να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Ριβέρα στο χαρτονόμισμα των 500 μεξικανικών πέσος.

Η Φρίντα φοράει τα διακριτικά του Μεξικανικού ναυτικού αλλά και ειδικά παπούτσια για να μην τραυματίζει τα πόδια της και αφήνεται στα συντρίμμια προκειμένου να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να αναζητά ανθρώπους κάτω από τόνους τσιμέντου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Προεδρεία του Μεξικού εκθείασε τις ικανότητές της εντός και εκτός χώρας, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Η Φρίντα έχει βοηθήσει στη διάσωση και των δύο μεγάλων σεισμών στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια. Την Τρίτη στάλθηκε στο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσάμεν, όπου 11 παιδιά βρέθηκαν ζωντανά, ενώ, μέχρι την Πέμπτη είχε εξαντληθεί μετά από μιάμιση μέρα συνεχών ερευνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...