245
Φωτογραφία αρχείου από 19χρονη που εμβολιάζεται στη Βρετανία | REUTERS/Henry Nicholls

Freedom Pass: Πώς θα λάβουν την κάρτα όσοι νέοι εμβολιάζονται – Πώς θα λειτουργεί

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2021, 12:32
Φωτογραφία αρχείου από 19χρονη που εμβολιάζεται στη Βρετανία
|REUTERS/Henry Nicholls

Freedom Pass: Πώς θα λάβουν την κάρτα όσοι νέοι εμβολιάζονται – Πώς θα λειτουργεί

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2021, 12:32

Σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογράφους, θέατρα, πολιτιστικούς χώρους και μουσεία, σε ταξίδια με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο, όπως επίσης και σε κάμπινγκ και ξενοδοχεία, θα μπορούν οι νέοι να χρησιμοποιήσουν και να εξαργυρώσουν το Freedom Pass, δηλαδή την κάρτα ελευθερίας που θα τους χορηγηθεί από την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και θα διαθέτει 150 ευρώ.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, πρόκειται για μία ψηφιακή κάρτα η οποία θα μπορεί προς το παρόν να αποθηκευτεί στο κινητό.

Θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κάμπινγκ κλ.π. αφού θα υπάρχουν προκαθορισμένες κατηγορίες.

Ταυτόχρονα, θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε διοργανώσεις, θέατρα, συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αλλά βασικό κίνητρο θα είναι τα ταξίδια. Σε αυτό άλλωστε στοχεύει η κυβέρνηση με την κάρτα προνομίων προς τους νέους, καθώς όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «η κάρτα είναι ένα ευχαριστώ για την επιμονή και την υπομονή των νέων».

Η κάρτα είναι αξίας 150 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Θα αφορά όλους όσους γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003 και θα μπορούν να την προμηθεύονται με τον ΑΜΚΑ τους και να την χρησιμοποιούν από τα έξυπνα κινητά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...