251
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο, τον Νοέμβριο | REUTERS/Gaelen Morse

Φλόριντα: Βρήκαν κι άλλα απόρρητα κρατικά έγγραφα στην κατοχή του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 15:23
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο, τον Νοέμβριο
|REUTERS/Gaelen Morse

Φλόριντα: Βρήκαν κι άλλα απόρρητα κρατικά έγγραφα στην κατοχή του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 15:23

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ βρήκαν τουλάχιστον δύο ακόμα έγγραφα χαρακτηρισμένα ως απόρρητα μέσα σε κουτιά σε αποθήκη στη Φλόριντα.

Η νέα ανακάλυψη και μάλιστα σε διαφορετική τοποθεσία από την έπαυλη του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του στη σχετική έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τον Αύγουστο, πράκτορες του FBI είχαν βρει στο Μαρ-α-Λάγκο 103 απόρρητα έγγραφα, τα οποία είχε πάρει παράνομα μαζί του ο Τραμπ όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο.

Ετσι, οι υποψίες των αρμοδίων ότι αυτά δεν ήταν τα μόνα κρατικά έγγραφα στην κατοχή του, επιβεβαιώθηκαν.

Οι δικηγόροι έπραξαν κατ’εντολή ομοσπονδιακού δικαστή, που ζήτησε να γίνει διεξοδική έρευνα σε τέσσερις τοποθεσίες, ανάμεσά τους, τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, τη λέσχη του γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ, το Μαρ-α-Λάγκο ξανά και την αποθήκη στο Γουέστ Παλμ Μπιτς.

Στην αποθήκη αυτή φυλάσσονταν κουτιά με έγγραφα από τον Λευκό Οίκο, τα οποία αρχικά είχαν κρατηθεί σε ένα ομοσπονδιακό γραφείο στη Βιρτζίνια.

Από αυτή την αποθήκη, φέτος, οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν ήδη στείλει 24 κούτες με έγγραφα στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ.

Μετά την έφοδο του FBI στην έπαυλη στη Φλόριντα, οι αξιωματούχοι του υπουργείου είχαν υποψίες ότι ο Τραμπ κρύβει και άλλα έγγραφα που δεν θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να γίνει νέα λεπτομερής έρευνα στους χώρους του για να επιστραφούν όλα τα κρατικά έγγραφα που είχε πάρει ο πρώην πρόεδρος φεύγοντας από την Ουάσινγκτον, τον Ιανουάριο του 2021.

Τότε ο Τραμπ προσέλαβε μία δικηγορική εταιρεία για να πραγματοποιήσει την έρευνα και να επιστρέψει τα έγγραφα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News