283
Ο Μπλούμπεργκ μάλλον απογοητευμένος σε εκδήλωση στο Παλμ Μπιτς. Η Φλόριντα θα ψηφίσει στις 17 Μαρτίου | REUTERS/Marco Bello

Φιάσκο για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ: Ξόδεψε 600 εκατ. δολάρια και βγήκε… τρίτος

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 11:02
Ο Μπλούμπεργκ μάλλον απογοητευμένος σε εκδήλωση στο Παλμ Μπιτς. Η Φλόριντα θα ψηφίσει στις 17 Μαρτίου
|REUTERS/Marco Bello

Φιάσκο για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ: Ξόδεψε 600 εκατ. δολάρια και βγήκε… τρίτος

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 11:02

Ο υποψήφιος που ξόδεψε το μεγαλύτερο ποσό για διαφήμιση εν όψει της επονομαζόμενης Σούπερ Τρίτης, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε σε μία από τις 14 Πολιτείες όπου διεξήχθησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 3η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις βγήκε απλώς τρίτος στους… τέσσερις, προσπερνώντας μόνο την Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης εκτιμάται πως δαπάνησε 600 εκατ. δολάρια από την προσωπική περιουσία του για διαφημίσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες, στην προσπάθειά του να κάνει δυναμική είσοδο στην κούρσα των Δημοκρατικών — δεν είχε πάρει μέρος στις τέσσερις προηγούμενες ψηφοφορίες.

Μια ανάλυση του NBC News κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο λόγος της διαφημιστικής δαπάνης του Μπλούμπεργκ έναντι αυτής του Τζο Μπάιντεν ήταν 50:1!

Ομως ο καταιγισμός διαφημιστικών μηνυμάτων εκ του αποτελέσματος δεν ήταν αρκετός: ο πρώην δήμαρχος δεν επικράτησε παρά μόνο στην αμερικανική περιοχή των νησιών Σαμόα – ξεπέρασε πάντως το 15% που σε πολλές Πολιτείες είναι το όριο για να εξασφαλίσει αντιπροσώπους στο κομματικό συνέδριο και μέτρησε 44.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε εννέα από τις 14 Πολιτείες, ενώ ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε σε άλλες τέσσερις (μεταξύ αυτών και στην πολυπληθή Καλιφόρνια), με το Μέιν να παραμένει μια εκκρεμότητα.

Δύο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το CBS και το NBC, ανέφεραν πως ο Μπλούμπεργκ θα «επανεξετάσει» την κατάσταση την Τετάρτη. Δημόσια, πάντως, ο 78χρονος μεγιστάνας προσπάθησε να δώσει την εντύπωση ότι συνεχίζει κανονικά. Εδωσε μάλιστα μια ομιλία στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, η οποία θα ψηφίσει για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις 17 Μαρτίου.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Ντόναλντ Τραμπ να τον χλευάσει με τον χειρότερο τρόπο, συνδυάζοντας μια μάλλον θλιβερή εικόνα του μεγιστάνα με τον κορονοϊό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...