245
Ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στις 3 Μαρτίου στο συντονιστικό κέντρο για τον κορονοϊό. Δεύτερος από αριστερά, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν | Bertrand Guay/Pool via REUTERS

Γαλλία: Επιτάσσονται από τον Μακρόν οι προστατευτικές μάσκες λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 09:39
Ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στις 3 Μαρτίου στο συντονιστικό κέντρο για τον κορονοϊό. Δεύτερος από αριστερά, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν
|Bertrand Guay/Pool via REUTERS

Γαλλία: Επιτάσσονται από τον Μακρόν οι προστατευτικές μάσκες λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 09:39

Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να επιτάξει τις μάσκες προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, μέτρο που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το διάταγμα, «σχετικό με τις απαραίτητες επιτάξεις στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στον CoViD-19» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον κορονοϊό.

Για τον λόγο αυτό επιτάσσονται ως τις 31 Μαΐου όλα τα αποθέματα προστατευτικών μασκών.

Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Μακρόν στο Twitter την Τρίτη, προκειμένου να απαντήσει στην ανησυχία του υγειονομικού προσωπικού στη Γαλλία, το οποίο φοβάται ότι δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τις προστατευτικές μάσκες που είναι απαραίτητες για την εργασία του.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι 10 εκατ. προστατευτικές μάσκες που προορίζονται για υγειονομικό προσωπικό διανεμήθηκαν σε όλα τα φαρμακεία στη Γαλλία, προσθέτοντας ότι επιπλέον 14 ως 20 εκατομμύρια θα διατεθούν αν υπάρξει ανάγκη. Αυτά τα 10 εκατ. προστίθενται στα 5 εκατ. χειρουργικές μάσκες που έχουν ήδη διανεμηθεί στις περιφερειακές υπηρεσίες υγείας και στα κέντρα υγείας και σε αυτές που προορίζονται για τους ηλικιωμένους.

H Γαλλία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Με τέσσερις θανάτους και περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η χώρα προετοιμάζεται για μεγαλύτερη εξάπλωση της ασθένειας. Στη χώρα έκλεισαν περίπου 120 σχολεία (γυμνάσια και λύκεια), κυρίως σε δύο περιοχές που αποτελούν τις κύριες εστίες του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...