342
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μια πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Τώρα ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ φέρνει το θέμα της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος στην Ολομέλεια | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Επιστροφή στο 2014 για τον Χαρακόπουλο: Να επανέλθει το φρέσκο γάλα στις πέντε ημέρες

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 09:42
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μια πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Τώρα ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ φέρνει το θέμα της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος στην Ολομέλεια
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Επιστροφή στο 2014 για τον Χαρακόπουλο: Να επανέλθει το φρέσκο γάλα στις πέντε ημέρες

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 09:42

Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που συχνά πυκνά ανατρέχει στις (αντιπολιτευτικά) ένδοξες μέρες του 2014, επιστρατεύοντας τα συνθήματα τού τότε (παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, πλειστηριασμοί κατοικιών κ.λπ.). Είναι και από τη Νέα Δημοκρατία κάποιοι που επιστρέφουν στο παρελθόν, ζητώντας μάλιστα να αλλάξει!

Αυτό συνέβη με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, ο οποίος εγκαλεί τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, για ένα θέμα για το οποίο ο ίδιος είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά πριν από έξι ολόκληρα χρόνια!

Ο κ. Χαρακόπουλος, πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Λάρισα, όπου και εκλέγεται από το 2004, υπήρξε αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την περίοδο 2012-14 αλλά είχε παραιτηθεί τον Μάρτιο του 2014, λόγω της διαφωνίας του με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος, που είχε προτείνει ο ΟΟΣΑ και ζητήσει η τρόικα –τότε έτσι τη λέγαμε ακόμη, όχι «θεσμοί».

Εξι ολόκληρα χρόνια μετά την επίμαχη απόφαση του κ. Χατζηδάκη που παρέτεινε τη διάρκεια για το φρέσκο γάλα σε επτά ημέρες (ο ΟΟΣΑ ζητούσε 11), ο κ. Χαρακόπουλος επανήλθε και κατέθεσε σχετική ερώτηση στον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη, ζητώντας να επανέλθει ο χρόνος ζωής του φρέσκου γάλακτος στις πέντε μέρες.

Η ειρωνεία είναι ότι πρόκειται για τον ίδιο κ. Χαρακόπουλο που το καλοκαίρι του 2015, όταν μαζί με όλη την τότε ΚΟ της ΝΔ ψήφιζε το τρίτο Μνημόνιο, είχε ψηφίσει διάταξη σύμφωνα με την οποία το φρέσκο γάλα μπορούσε πια να έχει όποια διάρκεια συντήρησης καθορίζει ο παρασκευαστής, δηλαδή και 10 και 11 ημέρες!

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής Λάρισας τώρα τα βλέπει αλλιώς τα πράγματα, και μπορεί να επιστρέφει στους δικούς του «ηρωισμούς» του 2014, ξεχνώντας τι ψήφιζε το ’15.  Απευθυνόμενος, λοιπόν, στους δύο υπουργούς ανέφερε: «Με δεδομένη την επίσημη ομολογία της ελληνικής πολιτείας, ως προς την παταγώδη αποτυχία του μέτρου της απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, που δεν επέφερε μείωση της τιμής στο ράφι, αλλά, αντιθέτως, είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους παραγωγούς, προτίθεσθε να επαναφέρετε το φρέσκο γάλα στις 5 ημέρες, όπως ήταν πριν το 2014;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...