340
Η Νάντια Γιαννακοπούλου σε παλαιότερες, σίγουρα πιο ευτυχισμένες στιγμές, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά | ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τι σημαίνει το «αντάρτικο» της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 19:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/02/2020, 22:55
Η Νάντια Γιαννακοπούλου σε παλαιότερες, σίγουρα πιο ευτυχισμένες στιγμές, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τι σημαίνει το «αντάρτικο» της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 19:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/02/2020, 22:55

Ολα ξεκίνησαν από έναν, υποτίθεται, αθώο καφέ, μεταξύ του Κώστα Γείτονα και του Αλέκου Φλαμπουράρη. Ομως η συνάντηση του βέρου Πασόκου με τον βετεράνο Συριζαίο, έστω και για καφέ, θεωρήθηκε από πολλούς εικονογράφηση της σχεδιαζόμενης συμπόρευσης του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ –το δε γεγονός ότι η είδηση μαθεύτηκε από κάποιους στη Χαριλάου Τρικούπη, ενέτεινε την πολιτική συνωμοσιολογία: πολλά γράφτηκαν για «μορατόριουμ» Φώφης Γεννηματά και Αλέξη Τσίπρα με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ετσι, δεν άργησαν και οι πρώτες αντιδράσεις εντός κινήματος. Εστω κι αν αυτές είχαν το πρόσωπο της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία ναι μεν είναι βουλευτής του Δυτικού Τομέα, αλλά δεν θεωρείται ότι εκφράζει μια τάση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Γιαννακοπούλου, όμως, σήκωσε μπαϊράκι. Εστειλε επιστολή στην κυρία Γεννηματά και τη δημοσιοποίησε κιόλας.

Στην επιστολή της η κυρία Γιαννακοπούλου άφησε σαφείς αιχμές για την τακτική της Χαριλάου Τρικούπη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για “μορατόριουμ” με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στη Βουλή, και όχι μόνο, που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεις Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής. Η όλη αυτή συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις».

Παράλληλα, ζητάει τρεις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το Ασφαλιστικό, το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό και τα Ελληνοτουρκικά, εκφράζοντας την ανοιχτή διαφωνία της με κάποιες επιμέρους εκφάνσεις της αντιπολιτευτικής πολιτικής του κόμματος, όπως λόγου χάρη την πρόσφατη καταψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας για τον έλεγχο στις ΜΚΟ.

Κάποιοι μίλησαν για σαφή διαφοροποίηση της βουλευτού σε σχέση με την ηγεσία, πολλοί από τη Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν να επικρίνουν προσωπικά την κυρία  Γιαννακοπούλου. Αλλοι όμως παρατήρησαν ότι αυτή η επιστολή –και η δημοσιοποίησή της– λειτούργησε με έναν τρόπο βοηθητικά, «έκαψε» δηλαδή τα σενάρια για το φλερτ ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είχαν ξεφύγει από τον επικοινωνιακό έλεγχο της Χαρ. Τρικούπη και έβλαπταν το κόμμα αντί να το ωφελούν προσδίδοντάς του το αντιδεξιό πρόσημο που τόσο επιθυμεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...