377
Ο τραυματισμός του «Γκαρθία» πλήγωσε περισσότερος τον ΠΑΟΚ | ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeSports

Επίσημο: Αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ – Χωρίς κόσμο με την ΑΕΚ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 16:46
Ο τραυματισμός του «Γκαρθία» πλήγωσε περισσότερος τον ΠΑΟΚ
|ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeSports

Επίσημο: Αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ – Χωρίς κόσμο με την ΑΕΚ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 16:46

Η βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στην Τούμπα πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας λοιπόν τιμώρησε τον δικέφαλο του βορρά με αφαίρεση 3 βαθμών για το περιβόητο ρολό ταμειακής που προσγειώθηκε από την κερκίδα στο κεφάλι του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ετσι, ο ΠΑΟΚ χάνει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στα χαρτιά και επιπλέον του αφαιρούνται άλλοι 3 βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς από τους 52 βαθμούς πηγαίνουν στους 49 και χάνουν πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του τίτλου.

Επίσης τους επιβάλλεται τιμωρία δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο το ντέρμπι με την ΑΕΚ όπως και στο ματς με τον Πανιώνιο στις 31/03 για την 27η αγωνιστική. Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ .

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».

ΠΑΟΚ: «Στημένη διαδικασία» και έφεση

H αντίδραση των ασπρόμαυρων στο άκουσμα της ποινής αφαίρεσης βαθμών ήταν άμεση, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ να τονίζουν:

«Ήταν αναμενόμενη με βάση τη στημένη διαδικασία της Παρασκευής. Είναι ασφαλώς απαράδεκτη και νομικά αστοιχείωτη. Καταθέτουμε άμεσα έφεση. Σκοπός δεν είναι μόνο η δικαίωση αλλά και η τιμωρία όσων συμμετείχαν στο θέατρο της Παρασκευής».