171
Ερντογάν και Μισέλ σε προ μηνών επίσκεψη του τούρκου προέδρου στις Βρυξέλλες | Reuters

Μήνυμα Μισέλ σε Ερντογάν: Η ΕΕ σε πλήρη αλληλεγγύη με Ελλάδα και Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2020, 19:50
Ερντογάν και Μισέλ σε προ μηνών επίσκεψη του τούρκου προέδρου στις Βρυξέλλες
|Reuters

Μήνυμα Μισέλ σε Ερντογάν: Η ΕΕ σε πλήρη αλληλεγγύη με Ελλάδα και Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2020, 19:50

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Μισέλ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπλέον ο Σαρλ Μισέλ τόνισε στον Ερντογάν ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έκανε λόγο για πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Υβ Λεντριάν, ανέφερε πως «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας» αναμένεται να είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Λεντριάν κάλεσε τον τούρκο πρόεδρο να ξεκινήσει συνομιλίες για την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αν και αρνήθηκε να διευκρινίσει τον τύπο των κυρώσεων που τυχόν θα αντιμετωπίσει η Άγκυρα, ο γάλλος υπουργός είπε ότι «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μέτρων».

«Έχουμε πολλές επιλογές και εκείνος το γνωρίζει», σχολίασε αναφερόμενος στον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...