236
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επανέρχονται τα ενιαία δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 08:00
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επανέρχονται τα ενιαία δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 08:00

Επανέρχονται τις επόμενες ημέρες τα ενιαία δρομολόγια του μετρό από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα (γραμμή 3), τα οποία και ανεστάλησαν με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ από την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με επείγον έγγραφο προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ το οποίο υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, επιρρίπτει στην ουσία ευθύνες στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και ζητά τους λόγους για τους οποίους έγινε η αλλαγή στα δρομολόγια.

Ο γενικός γραμματέας θέτει επίσης το ερώτημα αν προηγήθηκε έγκριση από τον ΟΑΣΑ και από το υπουργείο Μεταφορών και ζητά να επανέλθει άμεσα η κυκλοφορία της γραμμής στον αρχικό της σχεδιασμό.

Οι αλλαγές στη γραμμή 3 του μετρό που οδήγησαν σε αναστολή της ενιαίας διαδρομής από την Αγία Μαρίνα έως το Αεροδρόμιο προκάλεσαν την αντίδραση του επιβατικού κοινού και αυτό γιατί τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο αντί κατά μήκος όλης της γραμμής 3, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει ταλαιπωρία στο επιβατικό αφού οι επιβάτες που έχουν τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο πρέπει να ανεβαίνουν με τις αποσκευές τους και στη συνέχεια να κατέβουν στην απέναντι αποβάθρα προκειμένου να επιβιβαστούν στους συρμούς που κατευθύνονται προς το Αεροδρόμιο. Η ταλαιπωρία αφορά και εκείνους που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προχώρησε στην απόφαση αυτή προκειμένου να υπάρχει εξορθολογισμός των δρομολογίων του μετρό, ορθολογικότερη χρήση των συρμών, χωρίς να μειωθεί το συγκοινωνιακό έργο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News