204
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 48η ημέρα απεργίας πείνας | IntimeNews

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της για Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 15:13
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 48η ημέρα απεργίας πείνας
|IntimeNews

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της για Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 15:13

Ανακοίνωση μέσα από την οποία ζητά από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα μεταχείρισης του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την Τετάρτη.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας που είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τα εγκλήματα της 17 Νοέμβρη, ζητά να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στη φυλακή του Δομοκού, όπως και έχει αποφασιστεί.

Η πολυήμερη απεργία πείνας οδήγησε τις αρχές και τους θεράποντες ιατρούς να υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας το οποίο και έγινε δεκτό για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας της ζωής του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα: 

Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση.

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News