201
Ενταση σημειώθηκε και έξω από την αμερικανική πρεσβεία | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενταση στα Εξάρχεια: Μολότοφ, οδοφράγματα και αρκετές προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 19:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17//11/2018 20:10
Ενταση σημειώθηκε και έξω από την αμερικανική πρεσβεία
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενταση στα Εξάρχεια: Μολότοφ, οδοφράγματα και αρκετές προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 19:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17//11/2018 20:10

Είναι -δυστυχώς- μία συνήθεια. Κάθε χρόνο, σε κάθε επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η πρώτη μολότοφ στα Εξάρχεια πέφτει σχεδόν παράλληλα με το σκοτάδι στην πόλη.

Ετσι και εφέτος: τα οδοφράγματα έκαναν την εμφάνιση τους από το απόγευμα. Συγκεκριμένα, οι γνωστοί – άγνωστοι μαζεύτηκαν στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Τοσίτσα και έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Την ίδια ώρα, μέσα στο Πολυτεχνείο παρέμεναν αρκετά άτομα (50-100 περίπου), ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλαϊνές πύλες του Πολυτεχνείου ήταν ανοιχτές στις 7 μ.μ.. Την ίδια ώρα έπεσε και η πρώτη βόμβα μολότοφ στα Εξάρχεια.

Γρήγορα η κατάσταση οξύνθηκε με δεκάδες νεαρούς να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και σπασμένα μάρμαρα εναντίον αστυνομικών. Στα στενά των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες προσαγωγές. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 8 με 10 προσαγωγές.

Στα βίντεο φαίνεται ότι οι νεαροί εκτόξευαν και φωτοβολίδες ευθείας βολής κατά των ανδρών της αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα και έξω από τη ΓΑΔΑ όταν οι διαδηλωτές που έφευγαν από την πορεία, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.