365
|

Επιλεκτική «αποκατάσταση»;

Χριστίνα Πουλίδου Χριστίνα Πουλίδου 29 Μαρτίου 2015, 00:22

Επιλεκτική «αποκατάσταση»;

Χριστίνα Πουλίδου Χριστίνα Πουλίδου 29 Μαρτίου 2015, 00:22

Έστω, ότι ο κ. Πάνος Καμμένος αισθάνθηκε ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά του από το άρθρο του Α. Πετρουλάκη στο protagon και γι΄αυτό κατέφυγε στη δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι η θεραπεία της ύβρεως αντιστοιχεί (κατ' ελάχιστον φαντάζομαι) σε 1 εκ. ευρώ. Έστω, επίσης, ότι κανείς από τους συναρμόδιους υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς της κυβέρνησης, δεν υπέδειξε στον κ. Καμμένο «να μην προσθέσει το όνομά του στους διώκτες της ελευθερίας της έκφρασης», όπως το έκανε η Α. Γιαμαλή στην Αυγή.

Από την άλλη μεριά αναρωτιέμαι, πώς ο κ. Καμμένος λειτούργησε μεν «φορτισμένα» (όπως σημειώθηκε στην Αυγή), αλλά κάπως επιλεκτικά στις αγωγές του; Γιατί στράφηκε μόνο κατά του protagon και όχι (λ.χ.) κατά της Monde; «Ο Πάνος Καμμένος είναι ένα είδος αρχετυπικού;Eέλληνα πολιτικού, δημαγωγού, λαϊκιστή, που φωνάζει και δεν φείδεται ουδενός εξωφρενικού ισχυρισμού», είχε υποστηρίξει η γαλλική εφημερίδα στις 27/1. Γιατί όχι κατά της «Libération »(26/1), που είχε αναφερθεί στον Π. Καμμένο ως  «γνωστό για τις υπερεθνικιστικές, ξενοφοβικές και ομοφοβικές απόψεις του», καταγράφοντας ενδεικτικά τη «γενική ιλαρότητα» που (κατά την εφημερίδα) προκάλεσαν δηλώσεις του για «αεροψεκασμούς» και μνημονεύοντας μια άλλη δήλωσή του, πως «η ορθόδοξη εκκλησία πληρώνει φόρους αλλά οι εβραίοι και οι βουδιστές εξαιρούνται»; Γιατί δεν ζήτησε αποζημίωση 1 εκ. από τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, που (στις 26/1) αναγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο: «μια συμφωνία με τον διάβολο», υποστηρίζοντας, πως το κόμμα του κ. Καμμένου «αντιπροσωπεύει την παλιά, αποτυχημένη Ελλάδα και έχει έναν δημαγωγό για πρόεδρο»; Γιατί δεν ζήτησε αποζημίωση από την Guardian, που (στις 27/1) είχε αναφερθεί στα «περιστασιακά φανερά αντισημιτικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά ξεσπάσματα του λαϊκιστή ηγέτη Πάνου Καμμένου»; Γιατί πάλι δεν στράφηκε κατά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος (πάλι κατά τη Frankfurter Allgemeine Zeitung) είχε πεί ότι «ένας ταύρος σε υαλοπωλείο θα ήταν καλύτερος διπλωμάτης από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ» (14/3); Γιατί, τέλος, δεν ζήτησε αποζημίωση από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ που μετέφρασαν και αναπαρήγαγαν αυτές τις δηλώσεις;

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε τελικά να «διυλίζει τον κώνωπα». Και δεν αρμόζει στην προσωπικότητά του, η αυτοσυγκράτηση που επέδειξε στη μη διεθνοποίηση της αντίδρασής του. Η ίδια αυτο-εκτίμηση και η ευαισθησία που έδειξε στην προστασία της προσωπικότητάς του, θα έπρεπε να τον είχε βγάλει ήδη σ' ένα σαφάρι – κυνηγώντας τις ξένες «καμήλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News