261
|

Ενώ ο κόσμος αλλάζει…

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 21 Ιανουαρίου 2014, 00:12

Ενώ ο κόσμος αλλάζει…

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 21 Ιανουαρίου 2014, 00:12

Το Ιράν των αγιατολάχ δείχνει να τα βρίσκει με τον υπόλοιπο κόσμο και ετοιμάζεται να βγει από την πολύχρονη απομόνωση.

Ο νέος τολμηρός Πάπας Φραγκίσκος δείχνει αποφασισμένος να αφήσει πίσω στερεότυπα και ταμπού του Καθολικισμού και να γυρίσει σελίδα αναπροσανατολίζοντας το Βατικανό.

Ο αείμνηστος Μαντέλα συνέβαλε σε ένα απίστευτο θαύμα συνεννόησης και συμβιβασμού με γνώμονα την ευημερία και το καλύτερο μέλλον της χώρας του.

Ακόμη και η Τουρκία, που ζει σήμερα την «αυταρχική ωρίμανση» και τη διαφθορά από τη μακρά διακυβέρνηση Ερντογάν, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να γυρίσει πολλές σελίδες αφήνοντας πίσω το στρατοκρατικό παρελθόν της. Οι διαδηλώσεις της νεολαίας για αλλαγές είναι αποτέλεσμα και των αλλαγών που προηγήθηκαν.  

Κανένα σοβαρό κράτος στον κόσμο δεν τροφοδοτεί τη συζήτηση για το μέλλον του με πτώματα από το οδυνηρό παρελθόν του ή με τους προσωπικούς προσανατολισμούς των ηγετών του. Η Γερμανία, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες για τις επιπτώσεις της οικονομικής της πολιτικής, αναδείχθηκε πανίσχυρη σε παγκόσμιο επίπεδο με μια Ανατολικογερμανίδα Καγκελάριο, παραπληγικό υπουργό Οικονομικών, Βιετναμέζο αντικαγκελάριο και gay υπουργό Εξωτερικών. Χώρες και οι πολίτες κοιτάνε μπροστά τις νέες προκλήσεις και γυρίζουν την πλάτη στο γκρίζο ή μαύρο παρελθόν τους.  

Εμείς;

Εμείς ψάχνουμε να βρούμε τι ακριβώς ήθελε να πει ο Άρης πριν από 70 χρόνια με το «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», ακούμε σοβαροί, από πολιτική ιδιοτέλεια, τον ασυνάρτητο «πολιτικό» λόγο ενός δολοφόνου τρομοκράτη και συζητούμε για το αν ο Τσίπρας είναι χριστιανός και όχι αν νογάει να κυβερνήσει. Και αυτό βολεύει προς το παρόν όλους. Και αυτούς που κυβερνούν σήμερα και όσο πάει ξεμένουν και αυτούς που θα υποχρεωθούν να έρθουν γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ο παράδεισος που τάζουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News