614
|

Αποχαιρετούν τον Βαγγέλη

Avatar Βίκυ Κώστα 15 Μαρτίου 2015, 10:51

Αποχαιρετούν τον Βαγγέλη

Avatar Βίκυ Κώστα 15 Μαρτίου 2015, 10:51

Θλίψη και πολλά «γιατί» για το άδοξο τέλος ενός νέου ανθρώπου, που κάποιοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν, οι περισσότεροι όμως κινητοποιήθηκαν και τον ένιωσαν «δικό τους» παιδί, χωρίς ποτέ να τον έχουν ανταμώσει, συνεχίζει να προκαλεί στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα μηνύματα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από Γιαννιώτες που όλο το προηγούμενο διάστημα, προσευχόντουσαν το 20χρονο γελαστό παιδί να βρεθεί ζωντανό, μετά την τραγική είδηση ότι βρέθηκε νεκρός, είναι συγκινητικά και φυσικά, ζητούν να δοθούν απαντήσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ, αφού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία από το σημείο, όπου ο άτυχος σπουδαστής βρέθηκε νεκρός, αποχώρησε και λίγη ώρα μετά άρχισαν να συρρέουν περίοικοι αφήνοντας λίγα λουλούδια και ανάβοντας καντηλάκια στη μνήμη του.

Το εντυπωσιακό, για μια ακόμη φορά, είναι ότι στο σημείο σπεύδουν και μικρά παιδιά, κρατώντας ένα λουλούδι για τον Βαγγέλη ή ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα.
Το σημείο, δεν είναι ιδιαίτερα δύσβατο κι αν είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά, η σορός, θα είχε βρεθεί νωρίτερα, αν και οι πολυήμερες βροχοπτώσεις, είχαν «φουσκώσει» το αυλάκι και η πρόσβαση, μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν δύσκολη.

Τα βάτα που κάλυπταν το σημείο και την ευρύτερη περιοχή και κόπηκαν την Κυριακή για να διευκολυνθούν οι έρευνες, δεν επέτρεψαν και στους κατοίκους της γύρω περιοχής, που περνούν πολύ κοντά από το σημείο, να δουν το παραμικρό.

Αυτοκτονία
Σε αυτοκτονία αποδίδεται από τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο άτυχος άνδρας έκοψε τις φλέβες του με το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του. Αναμένονται βέβαια και οι τοξικολογικές εξετάσεις, ωστόσο ο ιατροδικαστής θεωρεί ότι οδηγήθηκε εκεί λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχθηκε. Η νεκροψία έδειξε ότι ο νεαρός σπουδαστής έθεσε τέλος στη ζωή του, την ημέρα της εξαφάνισης, δηλαδή στις 6 Φεβρουαρίου. Από τον ιατροδικαστή εντοπίστηκαν και μεταθανάτιες κακώσεις οι οποίες προέρχονται από ζώα ή και πουλιά.

Αναλαμβάνει ποινικολόγος
Στα χέρια του Γιαννιώτη ποινικολόγου Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έχει συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω της τραγικής της κατάληξης, θα περιέλθουν τις επόμενες ημέρες όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Καταθέσεις και μαρτυρίες που έγιναν όλες αυτές τις ημέρες, θα εξεταστούν για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους μπορεί να οδήγησαν τον 20χρονο σπουδαστή στο θάνατο, ενώ στο «μικροσκόπιο» θα βρεθεί και το πόρισμα του ΕΛΓΟ Δήμητρα, στο οποίο καταγράφονται στοιχεία ενδοσχολικής βίας.Μιλώντας στο «protagon.gr», ο κ. Μπούκας, υπογράμμισε πως η οικογένεια θέλει να δοθούν απαντήσεις για το θάνατο του παλικαριού της και να διερευνηθούν τυχόν «μαύρα» σημεία στην υπόθεση, ώστε να επέλθει δικαίωση.

Καταγγελία για απειλές από συνδικαλιστές
Την ίδια στιγμή, μία σοβαρή καταγγελία για την υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας. Ο επικεφαλής του κλιμακίου που διενήργησε τη διοικητική εξέταση στη σχολή, Ανδρέας Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι απειλήθηκε από συνδικαλιστές από την Αθήνα. 
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν απειλήθηκα για την έρευνα, γιατί εμείς το πόρισμα το είχαμε καταθέσει πριν. Πράγματι, στις 12 Μαρτίου, στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε, εμφανίστηκαν κάποιοι συνδικαλιστές από την Αθήνα οι οποίοι έλεγαν ότι το πόρισμά μας, αλλά και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, θέλαμε να ρίξουμε το διευθυντή στη φωτιά και μας είπαν ότι, "αν θέλετε αίμα, θα χυθεί το δικό σας αίμα, δεν θα χυθεί του διευθυντή μας».
Συμπλήρωσε δε ότι τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές θα τους καταγγείλει και επώνυμα. Σχετικά με τα περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ανέφερε ότι στο πόρισμα υπάρχουν καταθέσεις για σκληρά περιστατικά βίας, τα οποία ήταν γνωστά στο χώρο της Σχολής.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων. Η έρευνα έδειξε ότι είχε πέσει θύμα βίαιης παρενόχλησης από ομάδα συμφοιτητών του, οι οποίοι, φυσικά, αρνούνται ότι έχουν την παραμικρή σχέση με την εξαφάνισή του. Η εξακρίβωση, από τον ιατροδικαστή, των αιτιών θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα προσδιορίσει και τη συνέχεια της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News