376
Η Κατερίνα Στεφανίδη απογοητευμένη | REUTERS/Hannah Mckay

Εκτός βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 14:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2021, 17:33
Η Κατερίνα Στεφανίδη απογοητευμένη
|REUTERS/Hannah Mckay

Εκτός βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 14:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2021, 17:33

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό τίτλο που είχε καταλάβει στο Ρίο ντε Τζανέιρο πριν από πέντε χρόνια.

Η ελληνίδα επικοντίστρια το πάλεψε μέχρι τέλους το απόγευμα της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, προσπαθώντας να νικήσει τα προβλήματα με τον άνεμο, αλλά και την κούραση που είχε προκληθεί από τη… σπατάλη προσπαθειών στα πρώτα ύψη: χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για το 4,50 μ., άλλες τόσες για το 4,70 μ. και δύο ακόμα για το 4,80 μ. Αλλά τελικά, όταν έχασε την πρώτη προσπάθεια στα 4,85 μ. και άφησε τις δύο προσπάθειες για το 4,90 μ. ώστε να διεκδικήσει σε αυτό το ύψος ό,τι μπορεί από τις Ναζότ, Σιντόροβα και Μπράντσοου, δεν τα κατάφερε.

Το τέλος της Ολυμπιακής προσπάθειας της Κατερίνας Στεφανίδη… (REUTERS/Clodagh Kilcoyne)

«Ηθελα πάρα πολύ να φέρω ένα μετάλλιο. Ηρθα με την έκτη καλύτερη επίδοση, βγήκα τέταρτη. Ημουν η μόνη από τις μεταλλιούχους του 2016 που ήμουν στον τελικό. Εκανα έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Τα θαλάσσωσα λίγο», είπε η Στεφανίδη στην ΕΡΤ1 μετά τον αγώνα, αναφερόμενη στις πρώτες της προσπάθειες.

«Μπορούσα κάτι καλύτερο, θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια, έκανα λάθη», παραδέχτηκε. «Τα κορίτσια το αξίζουν», συμπλήρωσε αναφερόμενη στις αθλήτριες που πήραν τα μετάλλια.

«Ελπίζω να σας κάνω ξανά υπερήφανους», κατέληξε.

Αργότερα σε μήνυμά της στο Facebook, η ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέφερε:

 

Χρυσό μετάλλιο πήρε η καταπληκτική Αμερικανίδα Κέιτι Ναζότ με 4,90 μ., ενώ η σπουδαία Ρωσίδα, η Ανζέλικα Σιντόροβα, που είχε περάσει όλα τα ύψη με την πρώτη, δεν μπόρεσε να περάσει τα 4,90 μ. και έμεινε με το ασημένιο με επίδοση στα 4,85 μ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου.

Η Κέιτι Ναζότ περνά με επιτυχία τα 4,90 μ. – το χρυσό της ανήκει (REUTERS/Dylan Martinez)

Την όγδοη θέση κατέλαβε η Νικόλ Κυριακοπούλου στον πρώτο της τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Και όγδοη θέση δεν το λες και λίγο» είπε μετά τον αγώνα της. Η Νικόλ είχε επίδοση 4,50 μ.

H Νικόλ Κυριακοπούλου μετά από επιτυχημένη προσπάθειά της (REUTERS/Athit Perawongmetha)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...