254
Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια φτάνει στο αεροδρόμιο του Τόκιο με συνοδεία στελεχών της οργανωτικής επιτροπής και της ΔΟΕ για να πετάξει προς Βιέννη | REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Αλλαγή στις πτήσεις της λευκορωσίδας σπρίντερ προς Βαρσοβία για τον φόβο του Λουκασένκο

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 14:02
Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια φτάνει στο αεροδρόμιο του Τόκιο με συνοδεία στελεχών της οργανωτικής επιτροπής και της ΔΟΕ για να πετάξει προς Βιέννη
| REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Αλλαγή στις πτήσεις της λευκορωσίδας σπρίντερ προς Βαρσοβία για τον φόβο του Λουκασένκο

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 14:02

Το προηγούμενο της θρασύτατης αεροπειρατείας αεροσκάφους από το καθεστώς Λουκασένκο, ανάγκασε τους Πολωνούς να αλλάξουν τα σχέδιά τους για τη μετάβαση της λευκορωσίδας σπρίντερ από το Τόκιο στη Βαρσοβία.

Το γεγονός ότι πληροφορίες για την πτήση της Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια έγιναν ευρέως γνωστές, προκάλεσε ανησυχίες ως προς την ασφάλειά της, δήλωσε πηγή της πολωνικής κυβέρνησης.

Η λευκορωσίδα αθλήτρια επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει προς την Βαρσοβία, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, μετά την περιπέτειά της στο αεροδρόμιο του Τόκιο, αλλά τελικά αναχώρησε την Τετάρτη για την Βιέννη.

«Αντιληφθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι γνώριζαν για την πτήση… το πρόβλημα ήταν ότι οι πληροφορίες διαδόθηκαν ευρέως και αυτό προκάλεσε ορισμένες ανησυχίες ως προς την ασφάλεια».

Η πολωνική κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι η Βαρσοβία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική έπειτα από αυτό που συνέβη στο αεροσκάφος της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους, όταν πετούσε στον λευκορωσικό εναέριο χώρο και εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, ώστε να συλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρόμαν Προτασέβιτς από το καθεστώς Λουκασένκο.

Η Τσιμανούσκαγια θα φθάσει στην Βαρσοβία εντός της ημέρας, δήλωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που ζει στην Πολωνία.

Αστυνομικοί και δημοσιογράφοι περιμένουν την αθλήτρια έξω από την πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο

«Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια χρειάσθηκε να αλλάξει την πτήση της προς την Βαρσοβία. Θα φθάσει στην Βαρσοβία αργότερα εντός της ημέρας», είπε.

Ο σύζυγός της είχε διαφύγει στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία, την ίδια ημέρα που η αθλήτρια ζήτησε την προστασία της ιαπωνικής αστυνομίας και της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...