556
H Χόουπ Χικς στο λόμπι του Πύργου Τραμπ το 2017: «Είναι έξω καρδιά τύπος», είπε ο πρόεδρος | EPA/PETER FOLEY

Χόουπ Χικς: Η «έξω καρδιά» Ελπίδα που κόλλησε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 19:26
H Χόουπ Χικς στο λόμπι του Πύργου Τραμπ το 2017: «Είναι έξω καρδιά τύπος», είπε ο πρόεδρος
|EPA/PETER FOLEY

Χόουπ Χικς: Η «έξω καρδιά» Ελπίδα που κόλλησε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 19:26

Από τα αρχαία χρόνια λέγεται -με παροιμιώδη τρόπο και παραμυθητικό πνεύμα- ότι η ελπίδα (για οτιδήποτε, ακόμη και για «τελειωμένα» θέματα ζωής ή θανάτου) πεθαίνει τελευταία, ωστόσο στην ιστορία μας υπάρχει μία Ελπίδα στην αρχή της σειράς.

Είναι αυτή που άρπαξε πρώτη τον κορονοϊό και κατόπιν τον κόλλησε στον αμερικανό πρόεδρο και στην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ και ασφαλώς και σε άλλους. Η εν λόγω Ελπίδα δεν είχε καμία πρόθεση να πράξει το κακό. Διότι είναι καλό κορίτσι, ένας «εγκάρδιος άνθρωπος». Κακιά ήταν η ώρα και μαύρη η στιγμή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου έμαθε ότι η στενή συνεργάτις του και πρώην μανεκέν Χόουπ (δηλαδή, Ελπίδα) Χικς, 31 ετών, είχε αρπάξει την Covid – 19 καθ’ όσον βρέθηκε θετική στο τεστ. Πρέπει να του ήρθε κεραμίδα, πώς να το κάνουμε. Επειδή μεγάλος άνθρωπος είναι, και το γήρας από μόνο του θεωρείται υποκείμενο μειονέκτημα, αν όχι και… κομπολόι νοσημάτων. Αλίμονο.

Η Ελπίδα συνόδευσε τον Τραμπ στα πρόσφατα ταξίδια του. Πέταξε μαζί του με το Air Force One αμέσως μόλις τελείωσε στο Κλίβελαντ το debate των ύβρεων, δηλαδή την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου. Και κατόπιν συνόδευσε τον Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωσή του στη Μινεζότα.

Φυσικά ο Τραμπ και η σύζυγός του ελέγχθηκαν βάσει πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι όπως ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο σύμβουλος Τζάρεντ Κούσνερ και, κατά πάσα πιθανότητα, η προεδρική θυγατέρα Ιβάνκα και ο «προσωπάρχης» του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους.

Πάντως, και με αρπαγμένο τον ιό, ο Τραμπ δεν δείχνει να χάνει το κέφι του για γλαφυρές περιγραφές στο όριο του ευφυολογήματος. Να τι είπε όταν γνωστοποιήθηκε η υπόθεση της μόλυνσής του και ρωτήθηκε σχετικώς από το κανάλι Fox μέσω συνδιάλεξης: «Η Χικς είναι ένα πολύ φιλικό άτομο. Είναι έξω καρδιά τύπος. Σαν την αντικρίσουν όλοι, είτε είναι στρατιωτικοί είτε είναι προσωπικό της ασφαλείας μου, τρέχουν να την προϋπαντήσουν και να τη σφίξουν στην αγκαλιά τους».

Στην εποχή μας όμως έτσι μεταδίδονται οι αρρώστιες και όχι με τις αποστάσεις.

Η σύμβουλος του Τραμπ Χόουπ Χικς, που πέταξε με το Air Force One στη Μινεζότα στις 30 Σεπτεμβρίου (REUTERS/Leah Millis)

Γεγονός είναι ότι ο Λευκός Οίκος είχε στη διάθεσή του την έκθεση για την κατάσταση της Χόουπ από την Τετάρτη το βράδυ, ωστόσο την κράτησε εμπιστευτική για τουλάχιστον 24 ώρες. Και η κρυψίνοια δεν είναι το μόνο κακό της τακτικής αυτής: μετά το θετικό δείγμα της, ο Τραμπ δεν ακύρωσε την ατζέντα του, συνέχισε να ταξιδεύει, μάλιστα πήγε και σε μία προγραμματισμένη συνάντηση με δωρητές στο Νιου Τζέρσεϊ, όπως γράφει η Corriere della Sera.

Η Χόουπ συνήθιζε να φοράει υγειονομική μάσκα, αλλά προφανώς δεν το έκανε όλες τις ώρες και σίγουρα δεν το έκανε κάποιες από τις φορές που ήρθε τετ α τετ με τον Τραμπ. Προς το παρόν και όπως μεταδίδουν οι συντάκτες Λευκού Οίκου των αμερικανικών Μέσων, η κοπέλα έχει ασθενήσει ενώ τα… θύματά της, ο Τραμπ και η Μελάνια, δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της ίωσης ή των παρενεργειών της, έτσι εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Η Ελπίδα είναι ο πιο κοντινός στον Τραμπ άνθρωπος που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, όμως δεν είναι ο μοναδικός. Από τον περασμένο Μάιο και μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί ένας «υπηρέτης» του Λευκού Οίκου, η εκπρόσωπος του Πενς Κάτι Μίλερ, η σύζυγος του συμβούλου Στίβεν Μίλερ, μία φίλη του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ο σύμβουλος Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν.

Περαστικά τους!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...