210
Το σημείο αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Εκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2015, 07:32
Το σημείο αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Εκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2015, 07:32

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 3:35 τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα προκαλώντας υλικές ζημιές στα γραφεία και στα γύρω κτίρια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Άγνωστος άνδρας είχε προειδοποιήσει με τηλεφωνήματα στο Βήμα και την Εφημερίδα των Συντακτών γύρω στις 2:35. «Δεν πρόκειται για φάρσα», είπε, ωστόσο δεν ανέλαβε ευθύνη για κάποια οργάνωση.

Το σημείο είχε αποκλειστεί το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πριν από την έκρηξη που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα. Ειδοποιήθηκαν ακόμη ένοικοι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο, ανέφερε ο Σκάι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε τσάντα που ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του κτιρίου. Από την έκρηξη άνοιξε τρύπα στον τοίχο του κτιρίου. Στελέχη της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου στην Ξενοφώντος προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές.

Τις έρευνες για την έκρηξη διεξάγει η Αντιτρομοκρατική που θα εξετάσει το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή

Μετά την έκρηξη η Αστυνομία κράτησε την περιοχή αποκλεισμένη για να υπάρξει και δεύτερη έκρηξη. Οι έρευνες συνεχίστηκαν στην Ξενοφώντος που έμεινε κλειστή από την Αστυνομία. Στην Αμαλίας και τη Φιλελλήνων η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά, ενώ ανοιχτός ήταν και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...