300
Ο Τραμπ με την Μπριζίτ Τρονιέ | REUTERS/Michel Euler/Pool

«Είσαι σε πολύ καλή φόρμα!»: Αντιδράσεις για το «κομπλιμέντο» Τραμπ στη Μπριζίτ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2017, 10:45
Ο Τραμπ με την Μπριζίτ Τρονιέ
|REUTERS/Michel Euler/Pool

«Είσαι σε πολύ καλή φόρμα!»: Αντιδράσεις για το «κομπλιμέντο» Τραμπ στη Μπριζίτ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2017, 10:45

Πώς καταφέρνει να κάνει τόσα σεξιστικά, μισογυνικά και, στην καλύτερη περίπτωση, αμφιλεγόμενα σχόλια αυτός ο άνθρωπος;

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε άλλο ένα «παράσημο» στην μακρά λίστα των άκομψων σχολίων του κατά των γυναικών με στόχο, αυτή τη φορά, τη σύζυγο του γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Τρονιέ.

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας υποδέχτηκε την Παρασκευή το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ μία ημέρα πριν από την εθνική εορτή της Γαλλίας, που έφτασε στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη.

Μπορεί οι δύο άνδρες να είχαν την ευκαιρία να τα πουν στη σύνοδο της G8 στην Ιταλία και σε αυτή της G20 στο Αμβούργο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις συζύγους τους.

Ο Τραμπ φάνηκε ενθουσιασμένος από την γνωριμία του με την Μπριζίτ Τρονιέ, στην οποία επιφύλαξε μια πολύ θερμή -και σφιχτή – χειραψία. «Είσαι σε πολύ καλή φόρμα!», είπε στην 64χρονη Τρονιέ (ο ίδιος είναι 71 ετών). Επανέλαβε μάλιστα το ίδιο σχόλιο και στον πρόεδρο Μακρόν, πριν πει και πάλι «Ομορφα».

Από τα τηλεοπτικά πλάνα δεν είναι σαφές τι απάντησε σε όλα αυτά η Τρονιέ.

Ο Τραμπ, σχολίασαν αργότερα στα κοινωνικά δίκτυα, κατάφερε να ξεπεράσει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο κομπλιμέντο και την παρενόχληση μέσα από το απρόσκλητο σχόλιο για το σώμα μιας γυναίκας.

Ο Λευκός Οίκος δεν είχε να σχολιάσει τίποτα για τα… κομπλιμέντα του προέδρου, ο οποίος έχει μακρά ιστορία αμφιλεγόμενων σχολίων.

Είναι ο άνθρωπος που είχε καταγραφεί το 2005 να λέει ότι πρέπει να πιάνουμε τις γυναίκες από το αιδοίο για να τις έχουμε υπό έλεγχο.

Είχε επιτεθεί λεκτικά, όπως ακόμη θυμίζει ο Guardian, στη Χίλαρι Κλίντον, στην αντίπαλό του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Κάρλι Φιορίνα, τη κωμικό Ρόζι ο’Ντόνελ, την εκδότρια Αριάνα Χάφινγκτον και τη δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι

Πιο πρόσφατα είχε επιτεθεί μέσω Twitter στη δημοσιογράφο του MSNBC Μίκα Μπρεζίνσκι χαρακτηρίζοντάς την «χαμηλής νοημοσύνης, τρελο-Μίκα» η οποία «αιμορραγούσε στο πρόσωπο από ένα λίφτινγκ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...