480
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των συλληφθέντων στους ανακριτές, το Σάββατο | Intime

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Προφυλακίστηκε ο «Κοντός» – «έδωσε το έναυσμα για την επίθεση»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2024, 11:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/04/2024, 19:00
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των συλληφθέντων στους ανακριτές, το Σάββατο
|Intime

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Προφυλακίστηκε ο «Κοντός» – «έδωσε το έναυσμα για την επίθεση»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2024, 11:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/04/2024, 19:00

Προφυλακιστέος κρίθηκε, την Κυριακή, ένας εκ των τριών φερόμενων ως ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των οπαδών, γνωστός και ως «Κοντός».

Την Κυριακή, συνεχίστηκε η απολογητική διαδικασία της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών, στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη. Έως το απόγευμα, είχαν προφυλακιστεί πέντε άτομα από τα 32.

Σύμφωνα με την ΕΡΤnews, ο «Κοντός», που φέρεται να είναι ο «νούμερο ένα» της οργάνωσης και να έδωσε την εντολή για επίθεση στους αστυνομικούς, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και συνομιλούσε με παράγοντες και αστυνομικούς όταν έμαθε ότι ξέσπασαν επεισόδια.

Ο 40χρονος –σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν αυτός που μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους μηχανισμούς στους χούλιγκαν έξω από το γήπεδο του Ρέντη.

Ο ίδιος με ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, έδωσε το έναυσμα για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ και διέφυγε από την περιοχή πριν γίνουν οι ομαδικές προσαγωγές.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός, έδρασε και ο ίδιος αφού έρριψε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. προς τις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου 50 μέτρων, κάτι που σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» κι έτσι τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος του πρώτου σετ, ενώ εξήλθε του γηπέδου, αναμένοντας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να εκτοξευτούν στη συνέχεια η ναυτική φωτοβολίδα, και τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

Επτά προφυλακίστηκαν το Σάββατο

Το Σάββατο, απολογήθηκαν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης, 31 κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες του Σαββάτου, βρίσκονται και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Μεταξύ αυτών και μάνατζερ γνωστού τράπερ στον οποίο αποδίδονται κατηγορίες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με άλλους τέσσερις συγκατηγορουμένους του.

Και οι πέντε, σύμφωνα με την κατηγορία, είναι αντιμέτωποι και με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην δολοφονία του αστυνομικού.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που στο παρελθόν είχε ποινική εμπλοκή σε οπαδικές υποθέσεις, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται, ισχυριζόμενος πως την ώρα των επεισοδίων έξω από το γήπεδο, ήταν σε ταχυφαγείο.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση, στην άρνηση του να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που του προτάθηκε προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για τα οποία, όπως φέρεται να αναφέρει, δεν είχε καμία γνώση.

Επιπλέον, υποστηρίζει πως έχει μπει στο στόχαστρο και οπαδών της ομάδας, στο παιχνίδι ανταγωνισμού για το ποιοι θα έχουν αποφασιστική επιρροή.

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, την απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και την απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...