189
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ στον Περσικό Κόλπο, Λουίτζι ντι Μάιο στη συνάντησή τους στο υπουργείο την Παρασκευή | ΙΝΤΙΜΕnews

Εύσημα ΕΕ στην Ελλάδα για την επιχείρηση «Aspides»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 13:55
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ στον Περσικό Κόλπο, Λουίτζι ντι Μάιο στη συνάντησή τους στο υπουργείο την Παρασκευή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εύσημα ΕΕ στην Ελλάδα για την επιχείρηση «Aspides»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 13:55

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ στον Περσικό Κόλπο, Λουίτζι ντι Μάιο ( Luigi Di Maio).

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για την επιχείρηση «Aspides» που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προστασία της ελεύθερη ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στη δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ντι Μάιο ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις σημαντικές της προσπάθειες στην ευρωπαϊκή επιχείρηση.

Η επιχείρηση «Αspides», τόνισε, «εκπέμπει ένα σημαντικό μήνυμα ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προσπάθειες της Ελλάδας έχουν στόχο την προστασία της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, θα έλεγα σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί δεν αφορούν μόνο την προστασία της ασφαλούς ναυσιπλοΐας για τα εμπορικά μας συμφέροντα, αλλά με τα πλοία μας, με το ναυτικό μας, προστατεύουμε μια παγκόσμια αξία».

Περαιτέρω ενημέρωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών του Περσικού Κόλπου, ιδιαίτερα με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...