233
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημόπουλος: Ανοιγμα σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 09:22
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημόπουλος: Ανοιγμα σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 09:22

Εν αναμονή των αποφάσεων για τα σχολεία, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Θάνος Δημόπουλος, είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το αυτονόητο, ότι το άνοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση.

Οπως εξήγησε ο καθηγητής, κατά τη διάρκεια της περιόδου «πριν από τα Χριστούγεννα, ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε παιδιά σχολείων τα οποία εντοπίζονταν με self test. Από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών, έχουμε μόνο το 13% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται τεστ». Και αυτό, τόνισε, σημαίνει ότι «θα χάσουμε την ευκαιρία να υπάρχει και μια επιτήρηση».

«Δεν υπάρχει απόλυτη, σωστή ή λάθος, λύση σε αυτό το θέμα, αυτό το βλέπουμε και σε ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ», παρατήρησε ο κ. Δημόπουλος.

«Δεν ξέρω σε μία εβδομάδα ή σε δύο εβδομάδες τι περισσότερο θα έχουμε, νομίζω σίγουρα θα έχουμε περισσότερα κρούσματα» ήταν η εκτίμησή του.

«Οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που όμως είναι διαφορετικό από το Ομικρον, τα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με μάσκα και τεστ λειτούργησαν. Ελπίζουμε ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί, σε μικρότερο βαθμό, με το μεταλλαγμένο στέλεχος Ομικρον», συμπλήρωσε, αν και όπως ανέφερε, η αύξηση των κρουσμάτων δεν θα αποτραπεί.

«Δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την αύξηση των κρουσμάτων. Φαίνεται ότι και στις επόμενες ημέρες δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή θα δούμε ό,τι βλέπουμε και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη», εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...