281
Η Chief Corporate Affairs & Communication Officer της Mytilineos στην παρέμβασή της στο πλαίσιο του 5ου Southeast Europe and East Med Forum, στην Ουάσιγκτον |

Μπουζάλη: Η Mytilineos είναι πραγματικά μια εταιρεία ενεργειακής μετάβασης

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 16:44
Η Chief Corporate Affairs & Communication Officer της Mytilineos στην παρέμβασή της στο πλαίσιο του 5ου Southeast Europe and East Med Forum, στην Ουάσιγκτον
|

Μπουζάλη: Η Mytilineos είναι πραγματικά μια εταιρεία ενεργειακής μετάβασης

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2024, 16:44

Η πράσινη μετάβαση δεν πρόκειται να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, θα κοστίσει πολλά και οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε, τόνισε η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer της Mytilineos, μιλώντας σε συζήτηση για τις ενεργειακές υποδομές στο πλαίσιο του 5ου Southeast Europe and East Med Forum, στην Ουάσιγκτον.

Εταιρείες, χώρες και κυβερνήσεις, οι ήπειροι πρέπει να συνεργαστούν και με τόσους γεωπολιτικούς κινδύνους πρέπει να έχουμε διαφορετικούς ενεργειακούς πόρους, επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Οπως σημείωσε, τι τελευταίες δύο δεκαετίες η Ευρώπη έχει πολλά προβλήματα, τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πολέμους στη γειτονιά μας και μέσα σε όλα αυτά, η Ευρώπη αποφάσισε να περάσει ένα πολύ καλό πλαίσιο μετάβασης στον τομέα της ενέργειας και της καθαρής ενέργειας που δεν είχε σκεφτεί αρκετά. Και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ήξεραν πόσο χρόνο θα πάρει, πόσο θα κοστίσει, πώς θα επηρεαστεί ο κλάδος. Όλοι μας θέλουμε να μιλήσουμε για την πράσινη μετάβαση και να φτάσουμε στην καθαρή ενέργεια, αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό με συστηματικό τρόπο και χωρίς να βλάψουμε τις χώρες και τις βιομηχανίες μας», παρατήρησε η Chief Corporate Affairs & Communication Officer της Mytilineos, την ώρα που όπως είπε, η Ευρώπη αποβιομηχανοποιείται με τις περισσότερες βιομηχανίες να κλείνουν ή να μετακομίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Mytilineos, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, είναι πραγματικά μια εταιρεία ενεργειακής μετάβασης, υπογράμμισε και «ό,τι συζητείται μέσα σε συνέδρια, σε φόρουμ και σε υψηλό επίπεδο πολιτικής ή σε κυβερνήσεις, εμείς το κάνουμε, το κάνουμε στην πράξη», αναφέροντας ενδεικτικά το έργο της υποθαλάσσιας διασύνδεσης Αγγλίας – Σκωτίας, όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που κατασκευάστηκαν στη Αγγλία και εκείνες που κατασκευάστηκαν στη Σκωτία μπορούν να ενσωματωθούν και να δώσουν πράσινη ενέργεια στα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...