409
«Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης | twitter

Μπουτάρης: «Δεν πάω να δω το ρεμπέτ ασκέρ της μαθητικής παρέλασης»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 16:13
«Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
|twitter

Μπουτάρης: «Δεν πάω να δω το ρεμπέτ ασκέρ της μαθητικής παρέλασης»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 16:13

Κάθετα αντίθετος στον αναχρονιστικό -όπως τον χαρακτηρίζει- θεσμό των μαθητικών παρελάσεων δηλώνει για ακόμη μία φορά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104.9 FM», εξηγεί τους λόγους της αντίθεσής του.

Ο κ. Μπουτάρης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην παρέλαση των μαθητών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που γίνεται στη Θεσσαλονίκη στις 27 του μηνός, διαχωρίζοντας ωστόσο  τη θέση του για τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης, και την επέτειο του «Όχι».

«Είμαι κάθετα αντίθετος στην μαθητική παρέλαση, η οποία γίνεται στις 27 του μηνός. Δεν πηγαίνω. Μία φορά πήγα για να δω τον εγγονό μου. Και πήγα να τον δω πώς περπατάει, δεν πήγα να τιμήσω την μαθητική παρέλαση», ανέφερε  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος».

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναγνωρίζει ότι στην πλειονότητά τους «οι γονείς και παππούδες πάνε για να δουν τα παιδιά, αλλά αυτό», λέει, «δεν αλλάζει το γεγονός, ότι μία τέτοια παρέλαση καλλιεργεί στρατιωτικό πνεύμα και το καλλιεργεί άσχημα». «Δείτε πώς περπατούν σαν “ρεμπέτ ασκέρ” όλοι», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.

Aνάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο κ. Μπουτάρης και μετά το τέλος της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όταν είχε προτείνει την κατάργησή της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πάρει μία άλλη μορφή ο εορτασμός της επετείου (βλ. βίντεο κάτω).

Για τις σχέσεις του με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, σημειώνει πως υπάρχει καλή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» και να υπάρξει μια κοινή συμφωνία για την έκταση, που θα γίνει το Ίδρυμα χρονίων πασχόντων, αφού ο χώρος του πρώην ορφανοτροφείου παραχωρήθηκε στον Δήμο.

«Αυτό που θέλει να κάνει ο μητροπολίτης, είναι πολύ χρήσιμο για την πόλη», εκτιμά και εκφράζει την πεποίθηση ότι μικροεμπόδια θα ξεπεραστούν και ο χώρος που θα στεγάσει το ίδρυμα θα βρεθεί.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τέλος, σχολίασε πως είναι μία καλή ευκαιρία για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

«Η παρουσία ενός αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης (στη ΔΕΘ) μπορεί να δημιουργήσει ένα καλό κλίμα για την Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες ψάχνουν ευκαιρίες, αν δώσει σήμα, θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας», εκτίμησε στη συνέντευξή του  δήμαρχος Θεσσαλονίκης.