490
«Bάψτε ελεύθερα παιδιά, το λευκό άλογο απλά περιμένει να γίνει πιο όμορφο» | Facebook

Εβαλαν παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογα – Η ώρα των μηνύσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 15:29
«Bάψτε ελεύθερα παιδιά, το λευκό άλογο απλά περιμένει να γίνει πιο όμορφο»
|Facebook

Εβαλαν παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογα – Η ώρα των μηνύσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 15:29

Έπεσαν οι πρώτες μηνύσεις για την απίστευτη «παιδαγωγική δράση» παιδικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη που ελαφρά τη καρδία παρότρυνε μικρά παιδιά να βάψουν με τα πινέλα τους ένα λευκό άλογο. Ο υπεύθυνος του παιδικού σταθμού Τάσος Γλαντζής έκανε λόγο για «θέμα παιδαγωγικής συζήτησης», ωστόσο απορία προκαλεί πώς μπορεί να χαρακτηρίζεται «παιδαγωγικό» να μαθαίνει κάποιος σε μικρά παιδιά ότι τα ζώα μπορούν να χρησιμεύουν και ως καμβάς ζωγραφικής.

alogo-paidakia-tria
«Ετοιμο το έργο παιδικής ζωγραφικής» / Facebook

Πέρα από την ουσιαστική κακοποίηση του ζώου που υπομένει καρτερικά την εμπειρία της «παιδαγωγικής -ο Θεός να την κάνει- δράσης», το ερώτημα που έρχεται στο μυαλό των «αδαών περί παιδαγωγικής», είναι πώς μπορεί κάποιος -και ειδικά επαγγελματίας του τομέα- να μαθαίνει στα παιδιά ότι μπορούν να εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες ή απλώς να παίζουν ζωγραφίζοντας πάνω στα ζώα.

Αλλά βέβαια αυτές είναι σκέψεις όσων δεν γνωρίζουν περί παιδαγωγικής και νέων μεθόδων, θα απαντούσαν οι υπεύθυνοι της φαεινής ιδέας…

alogo-paidakia-mesa
Απορία προκαλεί πώς και δεν διευκρίνισαν ότι τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οικολογικά…/ Facebook

alogo-paidakia-ena

Οι πρώτες μηνύσεις για το θέμα κατατέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς, από την Κατερίνα Τσέρτου και τον Αβραάμ Αβραχαμς, αμφότεροι μέλη της ομάδας κατά των κακοποιήσεων ζώων «Dreamdancers». «Οι μηνύσεις», εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Τσέρτου, «στρέφονται κατά του παιδικού σταθμού Θεσσαλονίκης ΚΟΠΕΡΤΙ και κατά του ΙΟΒΕ (Ιππικός Ομιλος Βορείου Ελλάδος) με βάση το νόμο του 2012 για τη μη χρησιμοποίηση ζώων για ψυχαγωγικά παιχνίδια».

Στον παιδικό σταθμό ΚΟΠΕΡΤΙ στην Θεσσαλονίκη έβαλαν τα παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα άσπρο άλογο . Αυτή είναι η…

Geplaatst door Katerina Tsertou op Maandag 16 oktober 2017

Ο υπεύθυνος όμως του παιδικού σταθμού επιμένει, λέγοντας ότι «η αναρώτηση πρέπει να γίνει στο κατά πόσο είναι ηθική και παιδαγωγική η συγκεκριμένη δράση». Ενημέρωσε μάλιστα ότι τα παιδιά συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία 12 χρόνια, στο πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας που υλοποιείται στους χώρους του Ιππικού Ομίλου Βόρειας Ελλάδας, «για λόγους ανάπτυξης της σχέσης των παιδιών με τα ζώα».

Ειδικά όμως για τη ζωγραφική πάνω στα άλογα, διευκρίνισε πως έγινε μία φορά τον Σεπτέμβριο και μία ακόμη πριν από πέντε χρόνια.

«Δεν είναι μόνο η ζωγραφική που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ανά μήνα περίπου τα παιδιά πηγαίνουν στον Όμιλο και περιποιούνται τα ζώα, τα ταΐζουν, τα φροντίζουν, τα κάνουν βόλτες, κάνουν και ιππασία και έτσι αναπτύσσεται μια σχέση μέχρι και σωματική των παιδιών με τα ζώα. Ήδη πολλοί γονείς μας αναφέρουν ότι μέσα από αυτή την δραστηριότητα τα παιδιά τους έμαθαν να αγαπούν τα ζώα και να μην τα φοβούνται», δήλωσε ο κ. Γλαντζής στο thestival.gr.

Δεν μας είπε βέβαια αν τα παιδάκια έμαθαν και να μη φοβούνται να βάψουν το κατοικίδιό τους…

Για να δείξει μάλιστα ότι η εν λόγω «παιδαγωγική δράση» αδικείται από τις αντιδράσεις των «αδαών», έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο αρμόδιος που υλοποιεί το πρόγραμμα είναι και εκπαιδευτικός και ψυχολόγος και η κύρια δραστηριότητά του είναι η θεραπευτική ιππασία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των υπευθύνων του παιδικού σταθμού με την οποία απαντούν στις κατηγορίες για την πρωτοβουλία τους. Ορισμένα από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση είναι ενδεικτικά.

Εκφράζοντας τη θέση του Σχολείου μας συμφωνούμε πως "βιωματικά καταλάβαμε" πως δεν βάφουμε ζώα ακόμη και για…

Geplaatst door ΚΟΠΕΡΤΙ op Dinsdag 17 oktober 2017

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...