305
Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «συμμορία» τα στελέχη της διοίκησής του, που όπως είπε, δουλεύουν ασταμάτητα για τον δήμο χωρίς καν προσωπική ζωή | Τwitter

Μπουτάρης: Μην ανησυχείτε, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 16:15
Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «συμμορία» τα στελέχη της διοίκησής του, που όπως είπε, δουλεύουν ασταμάτητα για τον δήμο χωρίς καν προσωπική ζωή
|Τwitter

Μπουτάρης: Μην ανησυχείτε, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 16:15

Αγέρωχος και αποφασισμένος να παραμείνει στο δημαρχιακό θώκο μέχρι τα βαθιά του γεράματα εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμτπης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, για τον απολογισμό του έργου της διοίκησής του το 2017.

Πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησής του για το χρόνο που μας πέρασε και παράλληλα έθεσε τους στόχους του για τη νέα χρονιά.

«Η ομάδα μου είναι μια κανονική συμμορία. Όλοι δουλεύουν ασταμάτητα, δεν ξέρουν από ωράριο και προσωπική ζωή. Αυτοί, μαζί με τους εργαζόμενους», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Και επειδή κυκλοφορούν φήμες και λένε ότι είμαι άρρωστος, ότι βαρέθηκα, ότι δεν θα κατέβω στις επόμενες εκλογές, σας διαβεβαιώ ότι μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για τις… αντοχές του. «Δεν θα πεθάνω τόσο εύκολα. Η μάνα μου πέθανε 96, η γιαγιά μου 102, η αδελφή της μάνας μου 100. Το βάζω στοίχημα, θα ζήσω έως 102-105 ετών», είπε αστειευόμενος σημειώνοντας μάλιστα ότι για το σκοπό αυτό ακολουθεί διατροφή και είναι σε διαδικασία διακοπής του καπνίσματος.

Ερωτηθείς εάν είναι ευχαριστημένος από το έργο της διοίκησής του κατά τη δεύτερη θητεία του, ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε πως «η διοίκηση δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση». «Και δεν το λέω για να βγάλω ευθύνες», έσπευσε να διευκρινίσει, αλλά «η παθογένεια του ελληνικού κράτους είναι παροιμιώδης. Δεν είμαι ευχαριστημένος και δεν καταφέραμε να κάνουμε έναν δήμο που να δουλεύει ως ρολόι. Δεν καταφέραμε να στήσουμε μια μηχανή που θα λειτουργεί με ευθύνη και υπευθυνότητα. Δεν ξέρω εάν θα καταφέρουμε τα επόμενα δύο χρόνια».

Σε ερώτηση τέλος, αν θα παραστεί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τ ην ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Όχι, δεν θα πάω. Έχω δηλώσει ότι είναι άκαιρο, σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις είναι έντονες, να ξεκινάμε να κάνουμε συλλαλητήριο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...